Pelgrimspad deel 2

LAW 7.2

Het tweede deel van het Pelgrimspad loopt van s'-Hertogenbosch naar Maastricht. Onderweg kun je genieten van het Brabantse en Limburgse landschap.

Traject: 's-Hertogenbosch-Maastricht
Afstand: 267 km

Deel twee van het Pelgrimspad begint waar deel één eindigde; in Den Bosch. Vanaf hier loop je via Eindhoven naar Limburg. Tijdens het wandelen kun je niet alleen genieten van het prachtige Brabantse en Limburgse landschap, maar leer je ook over het katholieke volksgeloof van de afgelopen eeuwen.

De route eindigt in Maastricht. Mocht je de smaak goed te pakken hebben en verder willen wandelen, dan kun je de route verlengen tot Visé. Hier sluit de route aan op de historische wegen naar Santiago de Compostela in het noordwesten van Spanje.

Middellang traject: Gulpen - Schin op Geul (7 km)

Dit korte traject volgt voornamelijk de bedding van de Geul tussen Gulpen en Schin op Geul. Het Limburgse landschap is uniek in Nederland met de glooiende, groene heuvels. In het prachtige landschap kun je exemplaren van de hazelmuis, das, grauwe klauwier en steenuil tegenkomen en bloemsoorten als dotterbloem, rietorchis, gevlekte orchis en koekoeksbloem.
Gastvrij onderweg:
Rocca Sport & Adventure, Landsraderweg 13, Gulpen
Herberg De Zwarte Ruiter, Markt 4, Gulpen

Download route Gulpen - Schin op Geul

Lang traject: Nuth - Gulpen (22 km)

Vanuit Nuth wandel je door een gebied dat rijk is aan kastelen, landhuizen en hoeves via Voerendaal naar Ubachsberg. Van welke kant je Ubachtsberg ook wilt bezoeken, je moet bergop. Het dorp ligt als het ware op een eiland op een heuvel. Dit ‘eiland van Ubachsberg’ is een bijzonder aardkundig object. Eindpunt is Gulpen dat zijn naam dankt aan de Gulp die dwars door het dorp loopt en het dorpsgezicht typeert.
Gastvrij onderweg:
Rocca Sport & Adventure, Landsraderweg 13, Gulpen
Herberg De Zwarte Ruiter, Markt 4, Gulpen

Download route Nuth - Gulpen

Misschien vind je dit ook leuk