Overijssels Havezatepad

LAW 12

Het Overijssels Havezatepad gaat langs prachtige zeventiende-eeuwse landgoederen en veel historische stadjes en dorpen. Hier is een boel te ontdekken.

Traject: Oldenzaal-Steenwijk
Afstand: 272 km

De route begint in Oldenzaal en neemt je via een 272 kilometer lange route mee naar Steenwijk.

Overijssel wordt terecht de tuin van Nederland genoemd. Ontdek tijdens je langeafstandswandeling over het Overijsselse Havelzatepad glanzende rivieren, glooiende heuvels met bolle essen, veenmoerassen en gele hooilanden. Onderweg kom je veel historische stadjes en dorpen tegen wat dit een prachtige route maakt.

Middellang traject: Kasteel Eerde - N340 (16 km)

Baron van Pallandt van kasteel Eerde was zeer reislustig. Dat zie je aan de exotische planten die hij van zijn tripjes meebracht. De drie molens in Ommen zijn beeldbepalend voor de plaats. De oude Hanzestad ligt verscholen tussen de bossen en aan de oever van de Vecht. De omgeving is ook de moeite waard. De route loopt niet dicht langs rivier de Vecht , maar het landschap op de hogere essen bij buurtschap Varsen minstens zo mooi.
Gastvrij onderweg:
Van Lenthe Restorations, Varsenerweg 2, Ommen

Download route Kasteel Eerde-N340

Lang traject: Nijverdal station - Kasteel Eerde (22 km)

Rivier de Regge mag na lange tijd weer natuurlijk slingeren, waardoor zijn oude rivierarmen zijn hersteld. Aan het eind van de route bij kasteel Eerde zie je tussen boerderijen en landerijen een coulissenlandschap zoals nergens anders in Nederland.
Gastvrij onderweg:
Fletcher Hotel-Restaurant Hellendoorn, Joh. Van Burenstraat 9, Hellendoorn

Download route Nijverdal station-Kasteel Eerde

Misschien vind je dit ook leuk