Noaberpad

LAW 10

Beter een goede buur (noaber) dan een verre vriend. Deze route voert je mee langs de Nederlands-Duitse grens. Tijdens het wandelen ga je op ontdekkingstocht naar de overeenkomsten en de verschillen tussen deze twee buurlanden.

Traject: Bad Nieuweschans - Kleef
Afstand: 415 km

Het Noaberpad begint in Bad Nieuweschans net ten zuiden van de Dollard en leidt je langs de Nederlands-Duitse grens naar het zuiden. Onderweg kom je langs prachtige landschappen en eeuwenoude boerderijen.

Het pad voert je mee langs de vestingsstadjes van Groningen, het hoogveen in Drenthe naar Bentheim. Daar wandel je door naar Twente. Via scholtenboerderijen in de Achterhoek loop je helemaal door naar de bossen in Montferland. De route eindigt in het Duitse Kleef. Heb je de smaak te pakken en wil je verder wandelen? Vervolg dan naar de route van het Grote Rivierenpad.

Middellang traject: Haaksbergen, Buurserstraat - Zwillbrock (19 km)

Op dit eerste traject van het Noaberpad kom je langs het Haaksbergerveen, een belangrijk vogelgebied waar je in de zomer ook adders kunt tegenkomen die liggen op te warmen in de zon en heikikkers in de slootjes. De buurtschap Oldenkott ligt precies op de grens en vlakbij stroomt het riviertje de Berkel Nederland binnen.
Gastvrij onderweg:
Camping Scholtenhagen, Scholtenhagenweg 30, Haaksbergen
Cafe Restaurant Zalencentrum Grenszicht, Vredenseweg 2, Eibergen

Download route Haaksbergen, Buurserstraat-Zwillbrock

Lang traject: Bad Nieuweschans - Bellingwolde (21 km)

Het historische plaatsje Bad Nieuweschans heeft een beschermd dorpsgezicht met vele monumentale panden zoals de Hoofdwacht en de authentieke Garnizoenskerk. Verderop langs het Tijdenskanaal wandel je door het Groninger land. Het lintdorp Bellingwolde is bekend om zijn weelderige herenhuizen met invloeden van Art Nouveau.
Gastvrij onderweg:
Bar Restaurant Kanonnier, Achterweg 9, Bad Nieuweschans

Download route Bad Nieuweschans - Bellingwolde

Misschien vind je dit ook leuk