Grote Rivierenpad

LAW 6

Het Grote Rivierenpad voert je mee langs verschillende oer-Hollandse rivieren. Vanaf de Noordzeekust naar Maassluis langs de Oude Maas.

Traject: Hoek van Holland - Kleef
Afstand: 276 km

Het Grote Rivierenpad is een prachtige wandelroute die een aantal oer-Hollandse rivieren volgt zoals de Nieuwe Waterweg, Oude Maas, Lek, Linge en Waal. Je begint bij de Noordzeekust en wandelt richting Maassluis ten zuiden van Rotterdam langs de Oude Maas.

Aangekomen bij Maassluis vervolgt de route zich naar Schoonhoven via Krimpen aan de Lek. Daarna wandel je naar Leerdam en vervolgens dwars door de Betuwe richting Tiel. Vanaf hier ga je naar de krachtig stromende Waal bij Nijmegen. De route eindigt ten slotte in het Duitse Kleef. Geniet tijdens het wandelen van de prachtige uitzichten vanaf de dijken op de verschillende rivieren. Vooral het westelijke deel van de Linge is erg mooi om te zien.

Middellang traject: Kripmen a/d IJssel - Bergambacht

Tijdens dit traject van het Grote Rivierenpad staat het Loetbos centraal. de veenstroom de Loet stroomt dwars door de Kripenerwaard. Vanuit hier kom je in een mooi open gebied met weilanden en in het bos het kronkelende riviertje. Om in Bergambacht te komen loop je over kleine houte bruggetjes, ontelbare slootjes en stukjes grasland.

Download hier de route.

Gastvrij Plus Punt onderweg:

Streekmuseum voor de Krimpenerwaard
IJsseldijk 312
2922 BM Krimpen a/d IJssel

Lang traject: Hoek van Holland strand - Maasland (19 km)

Tijdens dit traject wandel je van de Hoek van Holland door het Staelduinse Bos langs verlaten bunkers naar Maassluis. Hier kun je een van de grootste havens van de wereld bewonderen. Neem ook een kijkje bij de Maeslantkering die Rotterdam en het achterland beschermt bij hoogwater.

Download hier de route.

Gastvrij plus punt onderweg:

Restaurant Maribu Beach
Zeekant 89
3151 HW Hoek van Holland

Kijk voor overnachtingsadressen, ervaringen van wandelaars en de routebeschrijving op wandelnet.nl.

Misschien vind je dit ook leuk