Vechtdal

Wolvenspoor in Overijssel

Iedereen kent ze wel! Verhalen over spannende wolven. Maar zijn wolven echt zulke gevaarlijke beesten? Kruip in de huid van de wolf en ontdek het zelf met kinderwandelroute Het Wolvenspoor. Het Wolvenspoor zorgt dat wandelen met kinderen in Ommen zowel voor volwassenen als voor de kleine wandelaars een adembenemend avontuur is, vanwege de spanning maar zeker ook door de schitterende natuur.

Toversnoepje

Pas op…. Durf je het aan? Er is namelijk geen weg meer terug als je eenmaal het toversnoepje ingenomen hebt en over het Hoge Hek het bos in klimt. Het toversnoepje zorgt er namelijk voor dat je tijdens deze kinderwandelroute een paar uur lang verandert in een echte wolf. En dat betekent dat je je eindelijk eens als een beest mag gedragen.

Ben jij een SuperWolf?

Als een echte wolf struin je door de bossen van Ommen. Je volgt de knaag- en voetsporen en mag daarbij lekker van de gebaande paden afwijken. Maar let op! Je moet wel bewijzen dat jij een echte SuperWolf bent. Dat doe je door leuke opdrachten uit te voeren.

Praktische informatie

  • Kinderwandelroute van 2,5 km
  • Wandelen met kinderen door de bossen van Ommen is geweldig, maar controleer na afloop wel op teken.
  • Start van de route bij Restaurant De Bootsman (maandag gesloten), Coevorderweg 19 in Stegeren (Ommen)

Waarschuwing: Aan het eind van de route hoop je dat je Toversnoepje weer is uitgewerkt. Maar…het kan natuurlijk altijd zijn dat je nog wat beestachtige trekjes overhoudt na het lopen van deze route.

Prijzen

  • De route is voor € 5,95 te koop bij bij Restaurant De Bootsman, Coevorderweg 19 in Stegeren (Ommen).

  • Wolvenspoorarrangement voor ANWB-leden: warme chocolademelk + kindermenu met frikandel, kroket, kipnuggets of kaassouffle, inclusief rugzak € 10 per kind