Zes leuke kinderwandelingen

Lekker eropuit met het hele gezin. Verken mooie steden, ga op zoek naar kabouters, speur door de duinen en leer alles over bevers. Ontdek stad en natuur met deze zes kindvriendelijke wandelroutes, speciaal gemaakt voor gezinnen.

Gezin wandelt in het bos

1 - Zoete Lieve Gerritje

4 km, Noord-Brabant, 's-Hertogenbosch

'Dat gaat naar Den Bosch toe, zoete lieve Gerritje', zo gaat het volksliedje. Tijdens deze wandelroute kom je langs het beeld van Gerritje. Speur in elk hoekje van de Bossche binnenstad naar mooie, leuke plekjes! 's-Hertogenbosch is een van de oudste steden in Nederland. Hier vind je prachtige huizen, gezellige straatjes, vestingwerken, heel veel cafés en leuke winkels.
Bekijk de kinderwandelroute

2 - Kabouterroute Beek Ubbergen

2 km, Gelderland, Beek-Ubbergen

Tijdens deze ontdekkingstocht gaan kinderen op zoek naar kabouters die in het bos wonen. Zij hebben zich verstopt in paddenstoelen, maar ook in de allerdikste en oudste boom van Nederland, 'de Kabouterboom'. Om de kabouters te vinden moeten de kinderen goed speuren!
Bekijk de kabouterwandelroute

3 - Speuren in de duinen

2 km, Noord-Holland, Santpoort-Noord

Wandel met de kinderen een rondje van twee kilometer door de duinen van landgoed Duin en Kruidberg. Onderweg kom je leuke weetjes tegen over de natuur om je heen met bijbehorende opdrachtjes.
Bekijk de speurwandelroute

4 - Waterpark Lankheet

9 km, Overijssel, Haaksbergen

Kom lekker struinen over het eeuwenoude landgoed Het Lankheet, door bossen, langs weilanden en over heideveldjes. In het voetspoor van de middeleeuwse boer loop je langs de vloeiweiden die een bijzonder verhaal te vertellen hebben. In het Waterpark kunnen kinderen zich lekker uitleven op en rondom het water.
Bekijk de kinderwandelroute

5 - Zaanse stijl

4 km, Noord-Holland, Zaandam

Zaandam ligt in een van de oudste industriegebieden van Nederland. De laatste tien jaar is er veel aan gedaan om het centrum aantrekkelijker te maken. Dat zie je onmiddellijk aan de speelse gebouwen die teruggrijpen op de oude Zaanse bouwstijl. Overal in het centrum, in oude en in nieuwe huizen, kom je cafeetjes tegen en winkeltjes met Zaanse spulletjes.
Bekijk de kinderwandelroute

6 - Beverwandelroute op Tiengemeten

3,5 km, Zuid-Holland, Korendijk

Kom alles te weten over het grootste knaagdier van Europa: de bever!  Natuureiland Tiengemeten ligt middenin de delta van Zuidwest-Nederland, waar Rijn, Maas en Schelde uitmonden in zee. In dit moerasachtige land voelt de bever zich als een vis in het water.
Bekijk de beverwandelroute

Misschien vind je dit ook interessant:

Wandelen leuker maken voor kinderen
De mooiste kastelenroutes
Dagje uit met kinderen

Speciaal voor jou geselecteerd