Kaarten, boeken en gidsen

De ANWB heeft ontzettend veel gidsen, kaarten en boeken op het wandelgebied.

Wandelroutebox

De Wandelbox bevat twee onderdelen: een gids en kaartbladen. De gids geeft achtergrondinformatie en is een handig hulpmiddel bij het kiezen van een leuke wandeling. De kaarten zijn losbladig en dus gemakkelijk mee te nemen. De gedetailleerde kaarten bevatten de routebeschrijvingen en alle overige informatie die nodig is om de wandeling tot een succes te maken. Zo staat bijvoorbeeld beschreven welke bezienswaardigheden er op de route liggen en welke horeca en accommodaties de wandelaar tegenkomt.

Bestel de wandelroutebox

Wandelen in de herfst en winter

Banjeren door vers gevallen bladeren of over een ‘laarzenpad’, avontuurlijk struinen door de geurende en kleurende herfstbossen of wandelen door het verstilde winterlandschap met warme chocomel na afloop.

Met wandelgids Herfst en winter ontdek je de wondere wereld van de herfstnatuur. Deze wandelgids bevat veel informatie over de veranderende natuur in de herfst en geeft tips waar je juist in deze periode van het jaar op moet letten.

Naar de wandelgids

Wandelroutes in de herfst
Wandelroutes in de winter

Wandelen in de lente en zomer

Wandelgids Lente & zomer beschrijft 28 wandelroutes, daar waar de natuur in het voorjaar op haar mooist is. Met langere dagen en aangenamere temperaturen is het wandelen een ware ontdekkingstocht langs ontluikend groen en bloeiende bloesems. Deze gids bevat veel informatie over de veranderende natuur in dit seizoen en geeft tips waar je juist in deze periode van het jaar op moet letten. QR-codes in de gids verwijzen naar leuk en informatieve filmpjes.

Naar de wandelgids

Wandelroutes in de zomer
Tips wandelen in de zomer

 


Bomengids

Hij vermeerdert zich dikwijls door zaden; daardoor is hij genetisch minder uniform. Koepelvormig, op meestal bochtige stam, en met donkergroen, glinsterend loof. Een bestaan indrukwekkende treurvormen met hangende loten, maar ook heel stijve en rechte vormen.

Zo wordt de gladde iep beschreven. Tussen tien andere iepen is hij te vinden in de bomengids. In de ANWB Bomengids staan meer dan 1.500 wilde en gekweekte soorten die in Noordwest Europa voorkomen. Het bijzondere en het mooie van deze gids is dat alle bomen specifiek zijn geïllustreerd. Zo vind je meer dan 3.000 illustraties van bomen, knoppen, bladeren, vruchten en naaldvormen in deze gids.

Kijken naar bomen is een boeiende, nog veel te weinig bedreven liefhebberij. Dit kan komen door de onwetendheid van de verschillende bomen, hoe deze te onderscheiden zijn en wat ze kenmerkt. Elke boom heeft zijn eigen kenmerk, bladeren en bijzonderheden. Om de wereld voor jou interessanter en bloeiender te maken heeft de ANWB de Bomengids van Europa gemaakt. Zodat elke wandeling nog specialer wordt en je nog meer leert over en van de natuur.

Bestel de Bomengids

Wandelgidsen in de 12 provincies

Wandelgids Limburg

Wandelgids Noord-Brabant

Wandelgids Gelderland

Wandelgids Drenthe

Wandelgids Friesland

Wandelgids Utrecht

Wandelgids Zeeland

Wandelgids Zuid-Holland

Wandelgids Noord-Holland

Wandelgids Groningen

Wandelgids Overijssel

Wandelgids Flevoland

Nog meer wandelkaarten, -boeken en -gidsen

Dit is natuurlijk niet alles. Zo is er onder meer een boek dat ingaat op de historie van vestingbouw. In de gids zijn 40 stadswandelingen opgenomen, die je voeren langs gerestaureerde verdedigingswerken en stadswallen, maar ook door de gezellige oude binnensteden. Je steekt en passant heel wat op van dit handzame, helder en informatief geschreven gidsje, dat je ook nog eens langs allerlei leuke restaurantjes, musea en bijzondere winkels loodst!

Verder kun je de welbekende wandelgidsen kopen die per provincie worden uitgegeven.

Shoppen voor gidsen, boeken en kaarten in de webwinkel