Test lage wandelschoenen 2017

De paden op met comfortabele en stevige schoenen

Wanneer het tijd is voor nieuwe wandelschoenen, kun je wel wat goede informatie gebruiken. Op Pad publiceert deze maand een test van lage wandelschoenen. Maar liefst veertien schoenen werden getest op constructie, aantrekgemak, comfort en stevigheid. Conclusie: écht slechte modellen zaten er niet tussen, maar de Salomon Evasion 2 GTX en de Scarpa Zen Pro haalden beide de maximale score. Hieronder zie je de highlights uit de test.

Alleskunners

Lage wandelschoenen kunnen steeds meer. Wie tegenwoordig een gemiddelde lage wandelschoen koopt, kan verwachten dat hij daarmee ook wel een bergpaadje kan nemen. Fabrikanten ontwikkelen de laatste jaren schoenen die je gerust alleskunners mag noemen. Maar let op: met zo’n lage schoen in technische lastig terrein, vraagt wel om goed getrainde enkels en een stabiele tred.

Pasvorm

Bij schoenen is de pasvorm persoonlijk en allesbepalend. In de test staat daarom bij elke schoen voor welke leest hij geschikt is. Maar of een schoen jou goed past, weet je uiteindelijk pas als je hem aan hebt. Om die reden is het bij de meeste webshops geen probleem om schoenen te retourneren. Ongebruikt natuurlijk!

Salomon Evasion

De testwinnaar. De Evasion 2 GTX heeft om te beginnen een aangename prijs: € 119,95. Op comfort, stabiliteit en demping scoort de schoen goed. Het leer zit exact daar waar extra stevigheid nodig is. De schoen heeft een ruime instap en de stevige veters trekken soepel aan. Hij sluit overal netjes aan en de hiel zit goed gefixeerd. Bij het lopen blijkt de demping ook prima in orde, de afwikkeling van de voet is soepel en het knikpunt ligt netjes onder de voorvoet. Kortom: een kilometervreter waar je van Pieterpad tot Pyreneën enorm veel plezier van zult hebben.

Bekijk de testresultaten

Wandelschoen kopen?

Wandelschoen Salomon Evasion 2 GTX is te koop bij: Outdoor XL

Scarpa Zen Pro

Ook de Scarpa Zen Pro van € 149,95 scoort maximaal. Comfort en stevigheid zijn goed. De Scarpa Zen Pro heeft een stevige rubberen teenbescherming en stootrand rondom. Het bovenwerk is van uiterst soepel suède. Heb je de relatief smalle schoen eenmaal aan, dan voegt deze perfect om je voet. Het comfortabele gevoel dat je hebt na het aantrekken zet zich voort tijdens het lopen. Goede demping en ondersteuning van de voet. Nergens drukpunten op je voet en ook de hiel blijft netjes gefixeerd. Geen asfaltvreter, maar een topper in onverhard terrein en op bergpaden!

Bekijk de testresultaten

Human Nature Antoin

Ook onze eigen Human Nature Antoin komt niet slecht uit de bus. Voor € 89,99 (ANWB-leden) heb je hiermee een comfortabele en degelijke wandelschoen. De schoen is met name geschikt voor wandelingen dichter bij huis en wat minder voor ruige bergpaden. Maar de demping is prima en de Antoin ondersteunt de voet goed en rolt soepel af. Door de polstering is hij wel wat warm en zweterig. Multifunctioneel is de Antoin zeker. Het comfort en degelijke uiterlijk maken deze schoen ook geschikt voor dagelijks gebruik.

Bekijk de testresultaten

Wandelschoen kopen?

Wandelschoen Human Nature Antoin is te koop bij de ANWB Webwinkel.

Quechua Forclaz 500 Helium

De goedkoopste schoen uit de test. Voor een paar Forclazjes tel je slechts € 59,99 neer. En dan heb je nog een heel behoorlijke schoen. Maar bedenk wel goed voor welk doel je de schoen wilt gebruiken. De demping is goed, maar de schoen wikkelt te soepel af, waardoor die te weinig steun biedt en snel vermoeide voeten oplevert. De schoen is wel comfortabel en zacht zonder drukplekken. En lekker licht: een fijne mooiweerschoen.

Bekijk de testresultaten

Meindl Linosa Identity low

De Meindl Linosa Identity low is meer een traditioneel ogende schoen dan een sportieve wandelschoen. Het uiterlijk vertoon zegt echter niets! De schoen zit als gegoten en heeft een zeer goede score behaald in de test. 

Bekijk de testresultaten

Wandelschoen kopen?

Wandelschoen Meindl Linosa Identity low is te koop bij: Outdoor XL

Hanwag Belorado Bunion Low GTX

De Hanwag Belorado Bunion Low GTX komt goed uit de test. Zo heeft de schoen een stevig uitgevoerd bovenwerk van nylon en suede. Echte minpunten zijn er niet benoemd.

Bekijk de testresultaten

Wandelschoen kopen?

Wandelschoen Hanwag Belorado Bunion Low GTX is te koop bij: Outdoor XL

De complete test

Wil je ook het oordeel over alle andere geteste modellen weten en ben je benieuwd naar alle details uit de test? 

Bekijk de complete test