Podcast: op de verlaten Boschplaat van Terschelling

Dit uitgestrekte natuurgebied telt zo’n 65 verschillende vogelsoorten. In deze aflevering horen we er talloze voorbijkomen. En natuurlijk veel wind en zee. We bewegen langzaam van de branding, over het strand naar de duinen, waar de wind door de grashalmen waait. Let goed op, want we zitten vlak in de buurt van actieve meeuwenkolonie. Gelukkig zijn we onzichtbaar!

Beluister hier de podcast

Niks missen? Abonneer je dan via Spotify of Apple Podcasts (kosteloos) op deze podcast. 

Als het straks weer kan Terschelling zelf ontdekken?

Dat kan met deze wandel- en fietsroute. De routes lopen niet door de Boschplaat, maar laten je wel andere mooi plekken op het eiland ontdekken.

Struinen en jutten, ca. 12 km, Terschelling

Terschelling bestaat voor het grootste deel uit natuur. En dat is precies waar het bij deze route om gaat. De route gaat via polders en door duinen en duinvalleien naar de Noordzee. Op de ‘plakken’, zoals de natte duinvalleien op Terschelling genoemd worden, groeien veel bijzondere planten. Het Noordzee-strand is schitterend breed. Geen wonder dat hier nog volop gejut wordt!
Bekijk de wandelroute

Terschellingroute, ca. 37 km

De Terschellingers noemen hun eiland liefkozend ‘Skylge’. Maar voor de meesten onder ons is het gewoon Terschelling. En wordt niet iedereen enthousiast over zo’n eiland en het eilandgevoel? De route op Terschelling is in tweeën gesplitst om dubbel te kunnen genieten. En het landschap is heel divers: het wad, de polder, het duin, bos, heide en kwelder, het ligt allemaal op de route. Alsof u een continent in notendop doorkruist. Bij thuiskomst bent u helemaal uitgewaaid.
Bekijk de fietsroute

Misschien vind je dit ook interessant:

7x de mooiste Nederlandse natuurfilms
Bezoek de Nederlandse musea online
De mooiste wandelroutes in het voorjaar
Voorjaarsfietsroutes
 

Speciaal voor jou geselecteerd