Limespad Wandelroute van het Jaar 2019

De winnaar is bekend!

Het Limespad, een wandelroute langs sporen van de Romeinse tijd, is op de Fiets- en Wandelbeurs in het Belgische Gent uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2019. De ANWB werkte mee aan realisatie van de route.

Het 275 kilometer lange wandelpad loopt van Katwijk tot Berg en Dal, langs de noordelijke grens van het Romeinse Rijk, en voert langs nog tastbare sporen van de overheersing. De goed verzorgde gids, met veel achtergrondinformatie over cultuur en natuur en het thema van de route zijn voor de jury redenen het Limespad de prijs toe te kennen.

Bekijk de wandelroute

Samenwerking

De route is tot stand gekomen door een samenwerking van de ANWB, de provincies Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland, RomeinenNu, Romeinse Limes Nederland, Wandelnet en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. De ANWB heeft de totstandkoming mede gefinancierd en meegewerkt aan het ontwerp.

Limes Fietsroute

Behalve een wandelroute is er ook een Limes fietsroute. Deze is genomineerd voor de titel Fietsroute van het jaar. De winnaar wordt op 1 maart bekend gemaakt op de Fiets- en Wandelbeurs in de Jaarbeurs Utrecht.