Waar staat jouw favoriete boom?

De Boom van het Jaar verkiezing

Tot 15 mei kun je ‘jouw’ favoriete boom aanmelden voor de Boom van het Jaar verkiezing. Door de plek waar ze staan, zijn bomen stille getuigen van menselijke emoties en verhalen ‘groot en klein.’

Bij deze verkiezing gaat het vooral om het verhaal achter de boom. Als je een verhaal hebt bij een boom dat andere mensen raakt, dat een brug slaat naar het verleden, dat een bijzondere of verborgen geschiedenis blootlegt, stuur het naar deboomvanhetjaar.nl. De winnaar doet mee met de Europese verkiezing.

De ANWB steunt deze verkiezing. Vanaf haar oprichting heeft de ANWB zich ingezet voor bescherming van natuur en landschap. Omdat dit waarde heeft voor mensen die ervan willen genieten. Of het nou in je directe woonomgeving is of verder weg, natuur helpt om tot rust te komen en om jezelf te hervinden (‘recreëren’). Landschap en natuur hebben ook emotionele waarde. Dat geldt misschien in het bijzonder voor bomen. Bomen zijn meer dan natuurmonumenten. Ze verbinden mensen met een verleden en geven betekenis aan de omgeving.

Misschien ook interessant:

De mooiste bossen van Nederland
Wandelen in Nederland