Wandelen in de regen

Met plezier door de plassen

Of het nu miezert, giet van de lucht, pijpenstelen regent, plenst of gewoon een beetje druilerig is, trek je regenpak aan en ga naar buiten. Je kunt je op elk weertype kleden, dus wandelen kan altijd! We geven je graag wat tips om goed voorbereid op pad te gaan.

Wat trek je aan?

Trek een ademende regenjas (en -broek) aan. Als je stevig doorwandelt is een ademend regenpak de beste keuze, anders word je van binnenuit alsnog nat. Van het zweet welteverstaan. Waterdichte wandelschoenen zijn ook geen overbodige luxe. Liefst een hoog model, zodat het water uit de plassen niet je schoenen inloopt. Schoenen met goretex zijn een goede optie, omdat die het water van buiten wel tegenhouden, maar vocht van binnen ook afdrijven.

Mee in je (waterdichte) rugzak

Heb je een waterdichte rugzak? Perfect! Zo niet, dan is een waterdichte hoes voor je rugzak handig. Hiermee houd je je rugzak en de gehele inhoud lekker droog. Een echte wandelaar loopt dan misschien wel niet met een paraplu, maar wat als je bijna bij je eindpunt bent en een onverwachte plensbui krijgt? Dan is het toch wel fijn om een pluutje bij je te hebben. Een lichtgewicht opvouwbare paraplu past er altijd nog wel bij. En vergeet vooral je zuidwester niet. Behalve dat die je hoofd goed beschermt tegen regen en wint, word je er ook nog eens ontzettend vrolijk van!

Na afloop

Toch natte schoenen gekregen? Prop dan wat krantenproppen in je doorweekte schoenen. Dan drogen ze twee keer zo snel als zonder. En natuurlijk mag je lekker opwarmen met een hete thee of warme chocomel en een goede punt taart. Dat heb je wel verdiend!