Cabauwse Jacobsroute

Wandelen door het Groene Hart

De Cabauwse Jacobsroute is een wandelroute van 14 kilometer. Deze wandelroute is een prachtig visitekaartje van het Groene Hart. De naam verwijst naar de Jacobskerk in Cabauw. Dit dorpje is een katholieke enclave in een verder protestantse omgeving. Blijkbaar is de Reformatie aan dit dorpje voorbij gegaan.

De wandeling begint op het Stationsplein, waar alle informatie te vinden is over de Cabauwse Jacobsroute. Vervolgens kom je te wandelen langs de Vlist, een klein riviertje wat jou een gevoel bezorgt alsof je in het buienland bent. Verder kom je langs Polsbroek, waar je over de houtkaden kan gaan lopen.

Het verhaal van Wanda

Blogger en wandelaar Wanda heeft een stukje gewandeld in deze omgeving. Ze schreef hier een mooie blog over: "Al snel laten we Schoonhoven achter ons en wandelen we langs de Vlist. Een klein riviertje, waarbij je het gevoel hebt in het buitenland te wandelen. Dit komt door de houten elektriciteitspalen die de boerderijen van stroom voorzien." Op haar route kwam zij een broedende zwaan tegen waardoor ze haar wandeling helaas niet kon afmaken.

Lees het verhaal van Wanda

Download de gratis wandelroute

De route is 14 kilometer lang en begint en eindigt bij het stationsplein in Schoonhoven. Honden zijn niet toegestaan tijdens de begrazingsperiode.

Download de route