Frank wandelt ANWB-route bij Westbroek (Utrecht)

Zwanen op het Bert Bospad

Bij Westbroek liggen twee van de mooiste wandelpaden van het Groene Hart. Uiteraard voert deze wandeling over beide paden. Het Bert Bospad loopt dwars door moerasbos en langs trilvenen. Ontdek ook het Bert Bospad en zijn schoonheden.

De Kanaaldijk is een prachtige grasdijk langs het Tienhovens Kanaal en door de moeraslanden van de Tienhovense Plassen, waar veel vogelsoorten broeden. Deze wandeling is op zijn mooist in de maanden april en mei. Trek er dit weekend heerlijk op uit met deze mooie wandeling!

De ervaringen van Frank(wandelt)

Fervent wandelaar & blogger Frank liep ook deze wandelroute en schreef hier een prachtige blog over. Hij schrijft: "Een van de mooiste wandelpaden in het Groene Hart gaat dwars door de Westbroekse Zodden: het Bert Bospad. Je geniet volop van dit bijzondere, waterrijke gebied. En van de vele verliefde zwanenpaartjes. Ook het pad langs het kaarsrechte Tienhovens Kanaal is niet te versmaden. Je wandelt door de moeraslanden van de Tienhovense Plassen waar veel vogelsoorten broeden. Aanrader!"

Lees het verhaal van Frank

Download de gratis wandelroute

Deze wandelroute is 12 kilometer lang en begint en eindigt bi het Bert Bospad, ingang Kerkdijk. Honden zijn bij deze wandelroute niet welkom.

Download de wandelroute

Tip van Frank: "Trek waterdichte wandelschoenen en een oude broek aan. Het is flink modderig langs het Tienhovens Knaal. En de Zodden zijn wel super zalig maar ook zeer zompig."

Speciaal voor jou geselecteerd