Winnaar van De Schoonste Stranden Verkiezing bekend

Oostkapelle mag zich voor de tweede keer op rij het Schoonste Strand van Nederland noemen. Een recordaantal van ruim 21.000 mensen en inspecteurs van de ANWB hebben tijdens De Schoonste Stranden Verkiezing dit Zeeuwse strand verkozen als winnaar.

De gehele top vijf bestaat uit Zeeuwse stranden. Zo wordt Oostkapelle opgevolgd door Kamperland, Breskens en Groede, Domburg en Brouwersdam.

Het geheim

Wat is het geheim achter het schoonste strand? Volgens de ANWB en Stichting Nederland Schoon, die de jaarlijkse verkiezing organiseren, werkt Oostkapelle goed samen om het strand netjes te houden. Zo is er een stichting die het strand beheert en motiveren zij onder andere paviljoenhouders en de reddingsbrigade om hen daarbij te helpen.

Uitdaging

Wat opvalt is dat ondanks de toenemende drukte, de Nederlandse stranden de afgelopen tien jaar twee keer zo schoon zijn geworden. Sigarettenpeuken blijven echter volgens de ANWB-inspecteurs nog een uitdaging. Deze worden nog wel in grote hoeveelheden aangetroffen op de verschillende stranden.

Lees meer over De Schoonste Stranden Verkiezing

Beeld: Stichting Nederland Schoon