ANWB start met vervanging toeristische informatieborden

Overal in het land kun je ze vinden, de ANWB toeristische informatieborden. Op deze bruine borden kan je informatie vinden over de historie van gebouwen, culutureel erfgoed of landschap. In de loop der jaren zijn sommige borden echter onleesbaar geworden. Tijd voor vervanging.

De ANWB is in nauwe samenwerking met een aantal gemeenten begonnen met het vervangen van deze toeristische informatiepanelen.

Op korte termijn denkt de ANWB in ieder geval in de gemeenten Enkhuizen, Hasselt, Veere en Den Haag de borden te kunnen vervangen. Met een aantal andere gemeenten zoals Steenwijkerland, Putten en Rotterdam is de vereniging nog in gesprek.

De bruine informatieborden worden altijd in opdracht van een gemeente door de ANWB geleverd. De opdrachtgevers zijn dan ook verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de borden, dit is echter wat in de vergetelheid geraakt. De ANWB schat dat in totaal zo'n 7000 panelen aan vervanging toe zijn.

Gemeenten aanmoedigen

De ANWB-leden zijn altijd al erg geïnteresseerd geweest in de Nederlandse geschiedenis en cultuur. De bruine borden spelen daarom voor de ANWB een belangrijke rol. Om gemeenten aan te moedigen de borden te laten vervangen heeft de organisatie aangeboden de helft dan de vervangingskosten op zich te nemen. Kijk hier voor meer informatie.