Dagje Leiden

Dagje Leiden

Leiden is een verrassend leuke en prachtige stad voor een dagje uit.

Bekijk uitjes

Wat te doen in Leiden

Leiden is de stad van cultuur, historie, kennis en ontdekkingen! Een gezellige studentenstad waar water een belangrijke rol speelt.

Altijd wat te beleven in Leiden

Met 28 km aan grachten en wel 88 bruggen is hier altijd iets te beleven! Leiden telt 13 fantastische musea op loopafstand van elkaar. Bezoek de bekende Hortus botanicus, de oudste stadstuin van Nederland of breng een bezoek aan Museum Volkenkunde of het Rijksmuseum van Oudheden met een echte Egyptische tempel. Ook leuk is de hofjeswandeling: een stadswandeling langs 35 verschillende binnenhofjes. De geboortestad van Rembrandt laat zich op zo veel manieren ontdekken, een dag is veel te kort. Leiden, Stad van Ontdekkingen!

Ontdek Leiden voor een leuke dag uit!

Naar Leiden met kinderen

Naar Leiden met kinderen

Een leuke dag hebben en nog slimmer thuiskomen ook. In Leiden wandel je van een mummiemuseum naar het pannenkoekenhuis waar de dalai lama ooit heeft gesmikkeld. Bijzonder!

Een weekendje weg in Leiden

Een weekendje weg in Leiden

Er is veel te ontdekken, zien en beleven in Leiden. De stad heeft een rijke historie, vele musea, theaters en een gezellige binnenstad; niemand zal zich hier vervelen.

Fietsen in Zuid-Holland

Fietsen in Zuid-Holland

In Zuid-Holland vind je alles. Steden, strand, weilanden en nog veel meer. Ontdek deze prachtige provincie met een fietstocht.

Wandelen in Zuid-Holland

Wandelen in Zuid-Holland

De talloze wandelroutes in Zuid-Holland leiden onder meer langs mooie duingebieden en typische Hollandse polderlandschappen.

Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde

Maak een reis langs alle volken ter wereld.

Sieboldhuis Leiden

Sieboldhuis Leiden

Ontdek alles over de band tussen Nederland en Japan.