Bezienswaardigheden in Zuid-Holland

 

De Keukenhof en de bollenvelden in het gebied achter de Zuid-Hollandse duinen imponeren elk voorjaar door hun kleurenpracht. Vooral de omgeving van Hillegom is een bezoekje waard. Een bezoek aan de molens bij Kinderdijk heeft in elk jaargetijde zijn charmes. Ze zijn niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst! Ook in de Zuid-Hollandse steden is een heleboel te zien. Veel panden in Gouda, Leiden, Delft en Dordrecht getuigen nog van de Hollandse glorie uit de Gouden Eeuw. Leuke en informatieve wandelingen en rondleidingen voeren u langs tal van monumenten en bezienswaardigheden.

Altijd feest

In Zuid-Holland wordt altijd wel ergens een leuk evenement georganiseerd. Vooral Den Haag en Rotterdam staan bekend om hun grote evenementen. Maar ook in andere Zuid-Hollandse steden en langs de kust zijn bijzondere spektakels bij te wonen. In heel Zuid-Holland worden per jaar meer dan 350 concerten gegeven! Nog enkele suggesties: Gouda bij kaarslicht, het International Rotterdam Film Festival, de Wereldhavendagen, Poetry International, het North Sea Jazz Festival en het Dordts Havenfestival... Kijk voor je bezoek even op de evenementenpagina van Zuid-Holland, zodat je niets mist.

Attracties in soorten en maten        

Ervaar de prehistorie in het Archeon. Wandel door Nederland in miniatuur in Madurodam. Zuid-Holland biedt een grote keuze aan attracties van allerlei formaat. Diergaarde Blijdorp, Duinrell, De Keukenhof en Sea Life Scheveningen ken je wellicht. En ook de Euromast en familiepark Drievliet in Den Haag zijn bekende publiekstrekkers. In sommige steden kan je leuke rondvaarten maken. Een rondvaart door de haven van Rotterdam is een echte aanrader. Maar een rondvaart bij Dordrecht is ook erg leuk. Genoeg te doen en zien dus.

Museumcollecties en ambachtelijke producten

Rotterdam, Leiden en Den Haag zijn met recht trots op de vele grote musea binnen hun stadsgrenzen. Ook in Gouda, Delft, Dordrecht en talloze kleinere plaatsen zijn leuke musea en bijzondere collecties te bewonderen. Verdiep je in vreemde culturen, architectuur, de dierenwereld of glaskunst. Bekijk beroemde schilderijen, wetenschappelijke instrumenten, kunstschatten uit de oudheid of moderne kunst. De keuze aan onderwerpen lijkt wel onbeperkt. Daarnaast ben je ook van harte welkom in bedrijven, zoals kaasboerderijen of aardewerkfabrieken, waar je kunt kennismaken met oude Hollandse ambachten. Je kunt in Zuid-Holland wel honderden musea, boerderijen en fabrieken bezoeken, dus dat wordt genieten.

Zuid-Holland en de koninklijke familie hebben een bijzondere band met elkaar. Je leert meer over deze relatie tijdens een bijzondere fietstocht: de Hof tot Dam route

Meer te doen in Zuid-Holland

Fietsen in Zuid-Holland
Wandelen in Zuid-Holland
Natuur in Zuid-Holland