Activiteiten Koningsdag 2018

Het is weer zover, de meest oranje dag van het jaar, Koningsdag! Ook dit jaar is er voor iedereen genoeg leuks te doen! Wij geven tips voor een onvergetelijke Koningsdag. Wat gaan jullie dit jaar doen?

Tip 1: Vier Koningsdag met de koninklijke familie

Een handje geven aan de koning? Dat kan! Om koning Willem-Alexander en koningin Maxima te zien op Koningsdag, zul je een bezoekje moeten brengen aan Groningen. De koninklijke familie zal worden verwelkomd bij de poort van de Prinsenhof en zal hun twee-uur durende bezoek eindigen op de Vismarkt.

Meer over Koningsdag in Groningen

Combineer je bezoek aan Groningen met een mooie wandeling

In Groningen zal het er 27 april vast vrolijk en uitbundig aan toe gaan. De vele fietsen en cafés laten er geen twijfel over bestaan: Groningen is een typische studentenstad. En studenten kunnen een feestje bouwen. Maar het is ook een stad met een nog altijd uniek museum, een statige kerktoren en straten vol monumenten en verrassende winkels. Redenen genoeg om af te reizen voor een wandeling. Deze route is ook leuk ná Koningsdag!

Bekijk de wandelroute

Tip 2: Maak een koninklijk uitje!

Via Land van ANWB boek je allerlei topuitjes met ledenvoordeel. Met Koningsdag zijn deze wel éxtra leuk: wat dacht je van Paleis Het Loo! Momenteel aan het vernieuwen en het verbouwen, maar BuitenGewoon open. Met je kinderen is Julianatoren heel leuk, vernoemd naar onze oude koningin. En vind je Groningen veel te ver weg? Breng dan een bezoekje aan Madame Tussauds om de koning en koningin toch nog te ontmoeten!

Tip 3: Fiets de Oranjeroute

Met Paleis Het Loo als grote publiekstrekker is Apeldoorn misschien wel dé oranjestad bij uitstek. In 1684 kocht stadhouder Willem III het oude jachtslot Het Loo. Samen met zijn vrouw Mary liet hij vlakbij een nieuw paleis bouwen, omringd met prachtige tuinen. Apeldoorn ligt aan de rand van de beboste stuwwal, die je beklimt. Via voormalige treinhalte Assel –waar koning Willem III uitstapte – en de Asselse Heide bereik je het oud-Veluwse dorpje Hoog Soeren, midden in de Koninklijke Houtvesterij Het Loo.

Bekijk de route

Tip 4: Alles op een kleedje

En hop op een kleedje! Overal in het land vind je vrijmarkten en dat is een uitgelezen kans om van je overtollige spulletjes af te komen. Zeker voor de iets grotere kinderen of de verborgen verkooptalenten onder ons helemaal leuk om je eigen kleedje op straat uit te slaan.

Tip 5: Struinen op de vrijmarkt

Geen zin om zelf op een kleedje uit te spreiden, maar altijd in voor een koopje?  Bezoek dan zelf een van de vrijmarkten die door het hele land worden gehouden. In het hartje van Utrecht beginnen ze de dag voor Koningsdag om 18.00 uur al, maar ook op pleinen en straten door het hele land is er volop vertier op de vrijmarkt te vinden.

Tip 6: Familiedag

De meeste mensen zijn vrij, en Koningsdag kan behoorlijk druk zijn. Liever een ontspannen dagje? Zoek dan je familie lekker op en kijk heerlijk hoe het land feest viert vanachter de televisie.

Wil je je vrije dag liever anders besteden? Neem dan eens een kijkje naar alle uitjes van Land van ANWB. Zo vind je gegarandeerd iets leuks om te doen!

Dit vind je misschien ook interessant:

Dagje uit tips
Weekendjes weg