Schaatsbanen in Nederland

Strek de benen en ga gezellig een dagje schaatsen! Helaas is het elk jaar weer afwachten of het natuurijs dik genoeg is om te betreden. Een kunstijs schaatsbaan is altijd een goede uitkomst. Wij hebben een aantal Nederlandse schaatsbanen uitgelicht waar je uren zoet kunt zijn. Veel schaatsplezier!

IceFun

's-Hertogenbosch
Op zoek naar een bijzondere ijsbaan? Dan is de avontuurlijke IceFun van Sportiom ideaal voor jou. Met de grotten en heuvels lijkt het net alsof je op de Noordpool bent. Je kunt jezelf met een warm drankje weer opwarmen in Scott’s Cabin. Het is ook mogelijk om, wanneer er geen sprake is van verhuur, te schaatsen op de normale ijshockeybaan.

Meer informatie

Thialf

Heerenveen
Voor heel wat topsportschaatsers is ijsstadion Thialf erg belangrijk. Ook jij kunt er nu op de vele banen komen schaatsen. Met de 333 meterbaan, 400 meterbaan, ijshockeyarena en de krabbelbaan van 30x30 meter voor kleine kinderen, is er voor iedereen passend vermaak aanwezig.

Meer informatie

Schaatsbaan Rotterdam

Rotterdam
Schaatsbaan Rotterdam is een unieke ijsbaan met een tunnel van 400 meter, een baan van 1600 vierkante meter inclusief regenboogverlichting.

Meer informatie

De Uithof

Den Haag

IJzers uit het vet, muts op en gaan! In de Uithof vind je drie ijsbanen. Op de semi-overdekte 400-meterbaan met krabbelbaan kan iedereen terecht; van jonge talenten en recreanten tot wedstrijdschaatsers. De overige twee overdekte banen zijn 30x 60 meterbanen en geschikt voor beginnende schaatsers, schoolschaatsen, ijshockey, kunstschaatsen, shorttrack en curling.

Meer informatie

Sportcentrum Kardinge

Groningen
In Groningen kun je je een aantal uurtjes vermaken op de 400 meter lange ijsbaan van sportcentrum Kardinge. In de ijshal is ruimte voor ijshockey, shorttrack, kunstrijden, curling en natuurlijk ook voor recreatief schaatsen. Er worden schaatslessen georganiseerd om de schaats kunsten van de minder ervaren sportieveling wat bij te spijkeren.

Meer informatie

Laco Glanerbrook

Geleen
Bij het Laco sport- en recreatiecentrum Glanerbrook kun je het hele jaar door schaatsen. De schaatsbaan is overdekt en 400 meter lang. Schaatslessen worden er aangeboden vanaf 5-jarige leeftijd.

Meer informatie

Flevonice

Biddinghuizen
In Flevoland kun je frisse buitenlucht opsnuiven tijdens je schaatstocht. De Flevonice ijsbanen zijn namelijk niet overdekt. De één is 400 meter lang, de ander 3 kilometer. Voor kinderen is er het speciale Ice Funpark. Naast schaatsen, is het ook mogelijk om het Obstacle Run Parcours en Drift Kartcircuit de bezoeken. Je kunt in het restaurant bijkomen bij de open haard.

Meer informatie

IJsbaan Haarlem

Haarlem
De ijsbaan in Haarlem heeft een binnen én buitenbaan. Het open middenterrein is de ideale plek voor jongeren om samen te schaatsen of om de technieken onder de knie te krijgen. Bij de schaatsschool kunnen beginners leren schaatsen en bij Maartens Café kun je genieten van iets lekkers. Schaatsen kan hier dankzij de overkapte buitenbaan van 400 meter lang altijd!

Meer informatie

Jaap Eden IJsbaan

Amsterdam
Een van de weinige open buitenbanen in Nederland, waar je als schaatser nog steeds regen en wind kunt trotseren. En daarna lekker opwarmen met een kop warme chocomelk of soep. Als vanouds!

Meer informatie

Het ijs op!

Koud genoeg? Hier lees je alles over schaatsen op natuurijs
Wil je in Nederland alvast je skikunsten oefenen? Hier vind je alle skibanen in Nederland