Doen in de meivakantie

Lekker een week vrij, sommigen zelfs twee. Het weer varieert van winderig en wispelturig tot zonnig. Wat gaan we doen in de meivakantie? We hebben een aantal tips voor je op een rijte gezet.

Attractieparken net over de grens

Het maakt tijdens de meivakantie niet uit als het laat wordt tijdens je dagje uit: de kinderen zijn in ieder geval de dag erna ook nog vrij en kunnen uitslapen. Daarom is zo’n vakantie het ideale moment om een van de top-attractieparken net over de grens te bezoeken. Als ANWB-lid krijg je vaak korting op je tickets.

Een paar tips:

Linnaeushof

Laat je kinderen lekker buiten uitrazen in Europa’s grootste speeltuin: Linnaeushof. De speeltuin is zelfs weer uitgebreid met een nieuwe attractie: een coole hindernisbaan van twintig meter lang. Deze hindernisbaan is een van de 350 attracties die Linnaeushof rijk is. Verder zijn er onder andere trampoline- en luchtkussencentrum, waterfietsen, motorskelters, funny-wheels, hobbelfietsen, minigolfbanen en een superglijbaan. Je kroost zal zich hier wel even vermaken.

Meer informatie over Linnaeushof

Fietsronde

Met de ANWB Fietsronde ontdek de mooiste plekken van Nederland op de fiets. Voor ANWB-leden heeft de ANWB in elke provincie een speciaal fietsarrangement samengesteld. De ANWB Fietsronde van Nederland: een serie van de twaalf mooiste fietsarrangementen in Nederland met voordelen speciaal voor ANWB-leden. Met na elke van de twaalf etappes een uniek ANWB-aandenken per provincie. Hoe langer lid hoe meer voordeel.

Bekijk de fietsrondes

Liever een fietsroute fietsen en daarna weer naar huis? Zoek dan een mooie gratis fietsroute uit.

Weekendje Texel

Texel is ideaal voor een weekendje weg in in mei. Waarom? Het is dichtbij, maar er hangt een heel andere sfeer. Je wordt op Texel meteen bevangen door het vakantiegevoel en kunt er talloze activiteiten ondernemen. In de mooie omgeving kan je heerlijk wandelen en fietsen, op het strand kan je lekker uitwaaien en in de gemoedelijke dorpjes kan je in gezellige boetiekjes je slag slaan. Je kan een uitstapje maken naar de vuurtoren, gaan karten of natuurlijk een vaartocht maken.

Bekijk 3-daags Texel arrangement

Bekijk ook andere tips voor weekendjes weg met kinderen

Keukenhof

Dit voorjaar staan in de Keukenhof meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei met wel 800 verschillende soorten tulpen. Een unieke en onvergetelijke belevenis. Naast de ruim 32ha aan bloemen kan je genieten van spectaculaire bloemenshows, verrassende inspiratietuinen, unieke kunstwerken en geweldige evenementen. Vergeet vooral de Tulpomania tentoonstelling in het Juliana Paviljoen niet.

Met ledenvoordeel naar de Keukenhof

Extra tip: bekijk alle ledenvoordelen om eropuit te gaan.

 

Misschien ook interessant

Kindvriendelijke festivals

Nederland ontdekken