Fietsroutes in Zeeland

Zeeland wordt uiteraard bezocht door natuurliefhebbers vanwege de diverse natuurgebieden. Karakteristiek zijn de laaggelegen, drassige gebieden waar veel vogels broeden. Met de kronkelende paadjes, de boomgaarden en de dijkjes vol bloemen en planten kun je er goed fietsen en wandelen. Ook Zeeuws-Vlaanderen is de moeite waard met haar smalle wegen, soms nog geplaveid met kinderkopjes of kasseien en omzoomd met knotwilgen.

Welke fietsroute in Zeeland wil jij fietsen?

ANWB Fietsroutes in Zeeland

ANWB Fietsroutes in Zeeland

Met routes op het vasteland of op de eilanden kun je alle kanten op. hier vind je verschillende fietsroutes die de verscheidenheid van Zeeland goed laten zien.

Bekijk alle fietsarrangementen

Bekijk alle fietsarrangementen

Heb je zin om een weekend eropuit te trekken met de fiets? Wij zochten de beste deals uit van ANWB reispartners.

Populaire fietsroutes in Zeeland

Kroon op de Deltawerken

Kroon op de Deltawerken

Duinen, strand en zee lokken toeristen naar het westelijke deel van het vroegere eiland Schouwen. Minder bekend is het aantrekkelijke overgangsgebied tussen duin en polder. Je fietst hier door een afwisselend landschap van  bosjes, houtwallen, boomgaarden en besloten stukjes akker- en weiland. 

Kraan van Europa

Kraan van Europa

Het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee is tijdens de Watersnoodramp van 1953 buitengewoon zwaar geraakt. De fietstocht begint bij een eeuwenoud duinlandschap tot u bij ‘nieuw’ land komt, dat met de afsluiting door de Brouwersdam werd gecreëerd.

Tussen zoet en zilt

Tussen zoet en zilt

De fietsroute gaat door het polderlandschap rondom het Schelde-Rijnkanaal. Van de uitgestrekte polders van Noordwest-Brabant, waar populieren als windbrekers op de dijken staan, via uiterwaarden en bruggen naar de polders van Sint Philipsland, die kleiner zijn en waar de dijken een grilliger verloop hebben.

Speciaal voor jou geselecteerd