Fietsroutes in Noord-Holland

De mooiste fietsroutes & fietsgidsen in Noord-Holland

Noord-Holland is een provincie die alles heeft: bruisende badplaatsen, Hollands erfgoed, schitterende natuurgebieden en historische steden. Hoog tijd om het uitgebreide netwerk van fietsroutes in Noord-Holland te ontdekken!

Fietsgidsen Noord-Holland

Wil je liever een route volgens het boekje fietsen? Ook daarvoor ben je hier aan het goede adres. In de (web)winkel vind je verschillende fietsgidsen over Noord-Holland.

Boeken & gidsen in de webwinkel

 

Welke fietsroute in Noord-Holland wil jij fietsen?

ANWB Fietsroutes in Noord-Holland

ANWB Fietsroutes in Noord-Holland

Met routes op het vasteland of op de eilanden kun je alle kanten op. Op ANWB.nl vind je verschillende fietsroutes die de verscheidenheid van Noord-Holland goed laten zien.

Maak je eigen fietsroute

Maak je eigen fietsroute

Maak je eigen fietsroute met knooppunten in jouw provincie. De ANWB Gastvrijpunten (icoon 'koffiekopje' op knooppuntenplanner) zijn locaties die er alles aan doen om het jou als fietser naar de zin te maken.

Populaire fietsroutes in Noord-Holland

Duinwaterroute

Duinwaterroute

Het duingebied bij Castricum maakt deel uit van het Noordhollands Duinreservaat (5300 ha) dat zich over 20 km uitstrekt langs de kust.

Legmeerroute

Legmeerroute

Een route met sterke Groene Hart-kenmerken: malse weilanden, grazende koeien, bloemrijke sloten, hoge veendijken, kronkelige riviertjes, rietkragen en veenplassen.

Lekenroute

Lekenroute

De Kromme Leek is van oorsprong een veenriviertje (‘leek’) dat het gebied ontwaterde. Hier lag een uitgestrekt moerassig veengebied.

Ook interessant