Fietsroutes in Friesland

De mooiste fietsroutes & fietsgidsen in Friesland

Friesland heeft veel gezichten. Met maar liefst vier nationale parken en twee nationale landschappen kunnen natuurliefhebbers hier hun hart ophalen. In het zuidwesten van de provincie liggen de legendarische Friese meren. We lichten de leukste fietsroutes in Friesland voor je uit. Zoek in alle ANWB fietsroutes of stel je eigen fietsroute door Friesland zelf samen met onze fietsknooppuntenplanner.

Fietsgidsen Friesland

Wil je liever een route volgens het boekje fietsen? Ook daarvoor ben je hier aan het goede adres. In de (web)winkel vind je verschillende fietsgidsen over Friesland.

Boeken & gidsen in de webwinkel

Welke fietsroute door Friesland wil jij fietsen?

Maak je eigen fietsroute

Maak je eigen fietsroute

Maak je eigen fietsroute met knooppunten in jouw provincie. De ANWB Gastvrijpunten (icoon 'koffiekopje' op knooppuntenplanner) zijn locaties die er alles aan doen om het jou als fietser naar de zin te maken.

Fietsroutes

Fietsroutes

Met routes op het vasteland of op de eilanden kun je alle kanten op. Op ANWB.nl vind je verschillende fietsroutes die de verscheidenheid van Friesland goed laten zien.

Fietsroutes in Friesland

Amelandroute

Amelandroute

De noordrand van Ameland wordt gevormd door strand en duinen. Daarvoor ligt een lagere duinvlakte en zuidelijker poldergraslanden.

Zeedijkenroute

Zeedijkenroute

Op deze route zijn zeedijken – of resten daarvan – te zien uit verschillende fasen van de Friese geschiedenis. Een prachtige route langs de kust van 47 kilometer.

 

Speciaal voor jou geselecteerd