Fietsroutes in Drenthe

De mooiste fietsroutes & fietsgidsen in Drenthe

Drenthe is de fietsprovincie bij uitstek en heeft niet voor niets de titel 5-sterren fietsprovincie gekregen! Nergens anders in Nederland vind je zoveel fietskilometers als in Drenthe. Een goede reden dus om deze provincie per fiets te ontdekken. Wij hebben verschillende fietsroutes en fietsgidsen in Drenthe voor je klaarliggen. Of je nou een dagje gaat of een weekend, vervelen op de fiets zul je zeker niet!

Fietsgidsen Drenthe

Wil je liever een route volgens het boekje fietsen? Ook daarvoor ben je hier aan het goede adres. In de (web)winkel vind je verschillende fietsgidsen over Drenthe.

Boeken & gidsen in de webwinkel

Welke fietsroute in Drenthe wil jij fietsen?

ANWB Fietsroutes in Drenthe

ANWB Fietsroutes in Drenthe

Met drie nationale parken, schilderachtige dorpjes en afwisselende natuurgebieden is dit een zeer uitnodigende provincie voor fietsers.

Maak je eigen fietsroute

Maak je eigen fietsroute

Maak je eigen fietsroute met knooppunten in jouw provincie. De ANWB Gastvrijpunten (icoon 'koffiekopje' op knooppuntenplanner) zijn locaties die er alles aan doen om het jou als fietser naar de zin te maken.

Populaire fietsroutes in Drenthe uitgelicht

Boom- en Beekdalroute

Boom- en Beekdalroute

Deze route van 56 kilometer begin je in Roden. Vanaf hier fiets je door een gebied met esdorpen en veenontginningslandschappen aan de rand van het Drents plateau.

Stroomdalroute

Stroomdalroute

Fiets door het stroomgebied van de Drentsche Aa. Dit gebied bezit nog veel kenmerken van het oude esdorpenlandschap. Ontdek het eerste geopark van ons land.

Brandeveenroute

Brandeveenroute

De fietsroute door het Brandeveen is een iets kortere route van 39 kilometer. Het Brandeveen is de naam van één van de vennen in natuurgebied Ooster- en Westerzand.

Ook interessant