10 Gouden tips voor de zomer

Het is zomer! Tijd om uitstapjes te maken en te genieten van de zon. Met deze 10 tips helpen we je op weg. Tips die je laten wandelen, fietsen, gillen en bibberen. Maar toch vooral: genieten. Van Limburg tot Waddenzee. En als ANWB-lid krijg je bij veel van deze tips korting.

De snelste, hoogste én langste…

Attractiepark Toverland, Sevenum (Limburg)

Ken jij Toverland al, een magisch land vol avontuur? Waar je over de wateren van Avalon kunt vliegen, met dank aan Fenix, een spectaculaire achtbaan. Of duik Port Laguna in, om daar in een dobberend bootje even tot rust te komen. Om daarna Troy uit te proberen: de snelste, hoogste én langste houten achtbaan van de Benelux. Of stuiter je toch liever over de Djengu River, de spannende wildwaterwaterbaan? Zo zijn er in totaal 35 attracties en shows te bezoeken. In Toverland, een magisch land vol avontuur. Elke woensdag en zaterdag van 17 juli t/m 17 augustus is Attractiepark Toverland tot 23:00 uur geopend. Als de zon onder gaat geniet je tijdens de midzomeravonden van spectaculaire shows en entertainment.
Kijk hier voor meer informatie en het bestellen van tickets

Go Wild West!

Attractiepark Slagharen (Overijssel)

Wie bij het horen van de naam Slagharen nog altijd denkt aan een ponypark met braaf sjokkende minipaardjes is niet meer van deze tijd. Want in Slagharen vind je nu meer dan dertig spannende attracties en shows, samen goed voor een bijzonder Wild West-avontuur. Neem de Gold Rush, de eerste achtbaan in Nederland waarmee je in drie lanceringen van 0 naar 95 km per uur vliegt. Of spetter eerst door Aqua Mexicana en bedwing daarna het Black Hill Ranger Path, een gloednieuw parcours met klimwanden en een unieke rollglider! Wat dat is? Geen makke pony, zoveel is zeker.
Kijk hier voor meer informatie en het bestellen van je tickets

Hoe een kip een ei legt

Avonturenboerderij Molenwaard, Groot Ammers (Zuid-Holland)

We hebben beslist helemaal niks tegen pretparken met bloedstollende spookhuizen en achtbanen, maar…  het is ook erg leuk om eens met de kinderen te ervaren hoe je een koe melkt, een kip een ei legt, zoemende bijen honing maken, een tractor rijdt of een bootje vaart. Dit (en veel meer) kan bij Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers. Verdwaal in het wilgendoolhof, knuffel de beesten, proef de (h)eerlijke streekproducten en behaal je boerderijdiploma hier bij dit Leukste Uitje van Zuid-Holland 2019.
Kijk hier voor meer informatie en het bestellen van je tickets

Klompen, kaas en paling

Volendam en Marken (Noord-Holland)

Iedere Nederlander dient toch minimaal één keer in zijn leven Volendam én Marken te hebben bezocht. Voor de klompenmakerij, de palingrokerij, het kaasmuseum en de wafelbakkerij. Maar ook voor Hotel Spanjer, een tochtje met de Volendam-Marken Express over de Gouwzee en uiteraard, toch wel het absolute hoogtepunt, voor een foto in traditionele Volendammer kledij. In het spoor van Andre Hazes, Gerard Joling, Jan Smit en vele andere toppers.
Kijk hier voor meer informatie en het bestellen van je tickets

Een reis door de tijd

Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem (Gelderland)

Reizen door de tijd, dat kan! Waar en hoe? In het Nederlands Openluchtmuseum, via talloze voorwerpen en allerlei gebouwen, van twee eeuwen geleden tot heel recent. En ook door mensen die je meenemen naar het verleden, verhalen vertellend, antieke trams besturend, ijzer smedend, bier brouwend enzovoort. Of via de Canon van Nederland, die bestaat uit toen filmsets, waarmee je kunt hoppen van hunebed naar heden. Kortom, een topmuseum voor jong en oud.
Kijk hier voor meer info en het bestellen van je tickets

Leuk, leerzaam en griezelig

Body Worlds, Amsterdam (Noord-Holland)

Body Worlds, The Happiness Project, dat is niet fitness nummer zoveel, maar een unieke attractie in hartje Amsterdam. Via een kijkje in maar liefst 200 echte menselijke lichamen kun je hier zien wat ons nu gelukkig maakt en wat het effect daarvan is op onze gezondheid. Je ziet de complexiteit, veerkracht en kwetsbaarheid van het menselijk lichaam, hoe onze organen werken, en wat ziektes en gewoontes zoals roken veroorzaken. Leuk, leerzaam en ja, ook een beetje griezelig. Plus: elke bezoeker kan een gratis bodyscan van zichzelf laten maken.
Kijk hier voor meer informatie en het bestellen van je tickets

Fietsroute: Tussen meer, haven en zee

Lauwersmeerroute, Ulrum (Groningen)

Een theefabriek, een palingrokerij, een Nationaal Park en een oud vissersdorp aan een verdwenen zee. Het zijn slechts een paar hoogtepunten van de veelzijdige (38 km lange) Lauwersmeerroute. Vanuit Lauwersoog kijk je over de Waddenzee en de vissersvloot in de haven. Het vervolg van de route is zeker niet minder indrukwekkend: bovenop de 13,5 kilometer lange zeedijk wacht wederom een geweldig panorama. Wij zagen wadlopers op weg naar Schiermonnikoog, het eiland dat schitterde aan de horizon. Meer fietsen in de zomer? Bekijk hier alle zomerse fietsroutes.

Fietsroute: Brabant op z’n best

Maasheggenroute, Sambeek (Noord-Brabant)

Hoe afwisselend kan Brabant zijn: zo fiets je door het lieflijke Maasheggenlandschap, langs gelukzalig herkauwende koeien, en zo duik je in de geschiedenis, in pelgrimsoord Smak, met zijn 17e-eeuwse kapel nog altijd een populaire pleisterplaats, en in Overloon, waar in 1944 de bloedige Slag om Overloon plaatsvond. Behalve langs heggen, sluizen, stuwen, watermolens en musea, voert deze (35 km lange) Maasheggenfietsroute ook langs vijf gastvrij-punten, van café-restaurant De Wildeman in Vierlingsbeek tot eetcafé ’t Kapelleke in Afferden.  
Meer over deze zomerse fietsroute (en 9 andere zomerse routes, wellicht dichter bij huis) vind je hier.

Fietsen: Drie dagen Drenthe

Vanuit Assen op de fiets (Drenthe)

Tijdens dit 3-daagse verblijf fiets je vanuit een fijn hotel in hartje Assen elke dag een lus. Waarheen? Naar Nationaal Park Dwingelderveld, rijk aan heidevelden, schaapskuddes en hunebedden. En naar Nationaal Park Drentsche Aa, met een kronkelende beek, zandverstuivingen en velden vol boterbloemen. En naar Orvelte, een monumentendorp met stokoude huizen en tuintjes, aan straten van kinderkopjes. Historie alom hier, al fietsend kom je ook langs plaggenhut, tolhuis, gevangenis en ook langs Bartje, het ventje dat ooit weigerde te bidden voor bruine bonen. Lees hier meer over alle fietsarrangementen.

Te voet naar het hoofdgerecht

Happen en Stappen (in Nederland & België)

Het idee: 1 wandelroute, 2 restaurants, 3 gangen. Verspreid over Nederland en België zijn ruim 60 routes aangelegd die telkens worden verzorgd door twee restaurants. Zo’n dagje Happen en Stappen begint met koffie (of thee) met gebak in één van die restaurants. Vervolgens wandel je via een mooie route naar het tweede restaurant, waar een kop soep wacht. En hierna loop je via een andere route, uiteraard ook verre van lelijk, terug naar het startpunt, om de dag af te sluiten met een lunch of hoofdgerecht. Bij welke van de twee restaurants je de route start, bepaal je zelf. Meer weten? Lees hier meer over de Happen en Stappen tochten.

Reis voordelig met de NS tijdens je dagje uit

Ga deze zomer voordelig met de trein, bijvoorbeeld naar de dierentuin of het pretpark. Zo kost een enkele reis vanaf een willekeurig station slechts 10,50. 
Lees hier meer over de actie en bestel je couponcode

De afsluiter van je dag

Na een dagje dierentuin of pretpark is het gezellig om de dag af te sluiten met een etentje. Bij Humphrey's Restaurants heb je als ANWB-lid een tweegangenmenu voor maar 16,50.
Bekijk hier de actie

Slecht weer in de zomer?

Helaas is het niet altijd lekker weer in de zomer. Dan is het nog leuk om een dagje weg te gaan. Bekijk onze tips voor leuke uitjes met slecht weer.

Speciaal voor jou geselecteerd