Kerstmarkten en winterfairs in Nederland

Weer naar een kerstmarkt in Duitsland, of gewoon kerst op eigen bodem?

De sfeer, warmte en gezelligheid van kerstmarkten maken de winter een stuk aangenamer. Miljoenen Nederlanders zoeken ieder jaar een kerstmarkt op en ook winterfairs, beurzen met allerlei activiteiten, zijn mateloos populair. We zetten de leukste kerstmarkten en winterfairs van dit jaar op een rijtje.

Veel Nederlanders weten de kerstmarkten en winterfairs in Duitsland te vinden. Ook Maastricht, Dordrecht en Valkenburg zijn al jaren bijzonder in trek. En wat dacht je van de kerstmarkt in Amsterdam of Utrecht? Keuze te over, maar gelukkig is er ook van alles te doen buiten de stadscentra. Nederland staat bol van de kerst- en winteractiviteiten en ieder jaar lijkt er iets leuks bij te komen.

Winterfair Garderen: genieten in Dickensstijl

Welkom op de jaarlijkse Winterfair in Dickensstijl in het Gelderse Garderen, een échte Engelse kerst anno 1850. Laat je verrassen door personages uit de boeken van Charles Dickens, luister naar de verschillende koren en bekijk oude ambachten. Met Glühwein, erwtensoep, chocolademelk en oliebollen is het wintergevoel is compleet.

Wanneer? Winterfair in Dickensstijl, Garderen: 28, 29, 30 november én op 4, 5, 6 en 7 december 2019.

Bezoek de Winterfair met korting

Kerstmarkt Amsterdam

Wil je echt helemaal ondergedompeld worden in kerstsferen? Ga dan naar RAI Amsterdam. Hier kun je schaatsen onder een deken van lichtjes, heb je schitterend uitzicht over Amsterdam vanuit het mega reuzenrad en glij je van de tubebaan op échte sneeuw!
Maar er is nog veel meer te doen: langlaufen tussen de kerstbomen, meedoen aan een sneeuwballengevecht met vrienden of familie, verschillende goochelshows en poppenkastvoorstellingen in het theater en nostalgische kerstklassiekers in de Christmas cinema. De avond vier je in de après-ski hut of op het winterfeest met Xander de Buisonjé.

Wanneer? De kerstmarkt in Amsterdam is van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020.

Kerstmarkt Amsterdam met ledenvoordeel

Spirit of Winter

De winterfair Spirit of Winter op het bijzondere terrein van Paleis het Loo in Apeldoorn is een gezellig evenement met 150 specialisten, smaakmakers, sfeermakers en trendsetters op het gebied van winterse fashion tot interieur, zelfgemaakt en hedendaags tot duurzaam & doordacht. In de Hofkeuken worden live cooking sessies gegeven door een patissier en diverse chef-koks.

  • Spirit of Winter Dag tickets: 13 t/m zondag 17 november gehele dag geldig op een dag naar keuze
  • Spirit of Winter by Night tickets  vrijdag & zaterdag vanaf 16.00 tot 20.00 uur.

Bezoek de Spirit of Winter met korting

Let op: Deze aanbieding is uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkel. Dagtickets zijn eenmalig geldig op een door jezelf gekozen dag plus de twee avond openstellingen. Avondtickets geldig op vrijdag 15 of zaterdag 16 november van 16.00 uur tot 20.00 uur

Kerstmarkt Utrecht: Country & Christmas Fair

In de prachtig verlichtte tuinen van Kasteel de Haar geniet je van de winterse sfeer van Anton Pieck, wandel je langs de sfeervolle, verwarmde stands met brocante en antiek, sieraden, outdoorkleding, kerstcadeaus en de heerlijkste wijnen en delicatessen. Met een bezoek aan de Country & Christmas Fair kom je helemaal in de stemming.

Wanneer: Country & Christmas Fair, Kasteel de Haar: 19 - 24 november 2019.

Koop je kaarten voor de Country & Christmas fair via ons met ledenvoordeel tot €10,- korting

Winter-Fair Ahoy

Beleef de Winter-Fair in Ahoy Rotterdam: de lifestyle fair in winterse sferen voor het hele gezin. Maar liefst 200 deelnemers presenteren van alles op het gebied van fashion, sieraden, beauty, lifestyle, woondecoratie, speelgoed en meer. Dagelijks zijn er optredens en modeshows, verschillende workshops, een Winter-Bingo met mooie prijzen en er is een compleet kerstdorp met mini huisjes en bewegende beeldjes. Natuurlijk komen Sinterklaas en de Kerstman op bezoek.

Let op: de tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.

Koop je kaarten voor de Winter-Fair Ahoy met ledenvoordeel tot 7,50 korting

Gratis

We zetten een greep uit de leukste Nederlandse kerstmarkten op een rij.

Kerstmarkt Valkenburg

Voor een bijzondere kerstmarkt moet je in Valkenburg zijn! Tijdens de kerstdagen wordt hele stad omgetoverd tot een magische stad vol met prachtige verlichting en versiering. Verspreid over de stad zijn er meerdere kerstmarkten te vinden, elk met hun eigen charme. Van 15 november 2019 t/m 5 januari 2020.
Meer over Kerstmarkt Valkenburg

Kerstmarkt Maastricht

De kerstmarkt van Maastricht is de ultieme plek om van de kerst te genieten. Bij de vele houten kraampjes kun je de leukste kerstcadeautjes en –spullen scoren en je kunt er snoepen van allerlei lekkernijen. Rondkijken is niet het enige wat je er kunt doen, een reuzenrad geeft de mogelijkheid om Maastricht van bovenaf te bewonderen. Als je liever aan de grond blijft, kun je een ritje maken in de draaimolen of van de overdekte reuzenglijbaan glijden. Dit is extra leuk voor kinderen. Er worden genoeg activiteiten georganiseerd! Van 29 november t/m 31 december 2019.

Kerstmarkten vlak over de grens

Duitsland is hét land van de kerstmarkten en gelukkig niet ver rijden. Stap aan boord van deze 3-daagse cruise naar Keulen voor een bezoek aan de kerstmarkt van Keulen. Of ga mee op deze 7-daagse kerstcruise over de Rijn en Moezel.
Meer inspiratie over kerstmarkten vlak over de grens

Geen kerstmarkt maar liever een ander kerstuitje? Bekijk dan snel onze selectie winteruitjes.

Speciaal voor jou geselecteerd