Spannende attracties dichtbij huis

Op zoek naar een stevige dosis adrenaline? Stap met klamme handjes in de spannendste attracties die Nederland en de buurlanden te bieden hebben.

1. De Efteling - Baron 1898

Dat moment dat je bovenaan hangt en wacht tot de rit inzet.... kriebels! In Baron 1898 begin je op 37 meter hoogte met een vrije val. De adrenaline jaagt daarna nog verder door je lichaam dankzij snelheden van 90 km/u.

Bestel je tickets online

2. Attractiepark Slagharen - Free Fall

Wel eens ervaren hoe het is om gewichtloos te zijn? De spectaculaire Free Fall in Slagharen brengt je naar veertig meter hoogte, voordat je in vrije val naar beneden stort. Terwijl je uitkijkt over het park begint het aftellen… Drie, twee, één!! Nog voordat je kunt gillen suis je met duizelingwekkende snelheid naar beneden. Alle astronauten in spé verzamelen!

Alles over attractiepark Slagharen

3. Duinrell - Wildwings

Wild Wings is een buitengewone vliegtuigmolen met een arm die twaalf kantelende vliegtuigstoeltjes tot 22 meter door de lucht laat zweven. Door zelf de vleugels te bedienen kunnen de ‘piloten’ bepalen of zij een roll over de kop willen maken en hoe vaak. De roll is een daadwerkelijke manoeuvre uit de aerobatics sport (ook wel kunstvliegen).

Lees meer over attractiepark Duinrell

4. The Amsterdam Dungeon

Daal af naar de donkere kerkers van de Amsterdam Dungeon. De scharnieren knarsen en de kettingen kraken, maar maak je geen zorgen; deze middeleeuwse lift valt bijna nooit. In de diepte wacht vijfhonderd jaar duistere geschiedenis. Gebeurtenissen die we misschien liever zouden vergeten. Schrik niet; de doden grijpen de kans een levende ziel beet te pakken maar wat graag aan.

Griezelen in de Amsterdam Dungeon

5. Moviepark Germany – The Lost Temple

Sinds 2014 is de poort naar de oerwereld geopend; In The Lost Temple voeren de nieuwste 4D-effecten en een 360 graden beeldscherm je mee naar het verleden. Ver van de beschaving wacht een mysterieuze tempel omringd door levensgevaarlijke dinosaurussen. De grenzen tussen werkelijkheid en fictie vervagen snel en voor je het weet ben je betrokken bij een zenuwslopende reddingsactie.

Lees meer over Movie Park Germany

6. Walibi Holland - Goliath en Lost Gravity

De Goliath is de snelste, hoogste en langste achtbaan van de Benelux en mag dus absoluut niet in dit rijtje ontbreken. Durf jij met 104 km/u door een sensationele looping te razen? En met een hoek van 70 graden bijna loodrecht naar beneden te vallen? Stap dan in voor een bloedstollende rit.

Ook Lost Gravity mag niet ontbreken. Deze nieuwe achtbaan in Walibi Holland is iets unieks. Hier is de zwaartekracht zoek: wat ooit boven was, is nu onder en wat ooit onder was is nu boven. Kan jij dit aan?

Meer over Walibi

7. Toverland - Troy

Dat krakende hout bezorgt bij menig bezoeker een rilling; houten achtbanen zijn vaak net een tikje spannender. Troy is de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux. Laat je langzaam 35 meter omhoog takelen en vlieg vervolgens met ruim 90 km per uur door de baan!

In de Troy