Winkelen in Roermond

Verrassing van het zuiden

Een outletstore met grote merken als Gucci en Prada, een heuse Walk of Fame, deze stad in Midden Limburg heeft allure! Maar Roermond heeft ook een aangenaam dorpse kant: daarvoor hoef je alleen maar even de Roer over te steken.

1. Christoffel-taart met koffie bij De Kroon

Voor Roermonders bestaat er geen twijfel: de beste Christoffel-taart eet je in Roermond. Sint Christoffel is de beschermheilige van de stad. Beste adres is de historische bakkerij De Kroon.

2. Designer Outlet: My little Paris in Roermond

Het is de grote trekker van de stad: de enorme outlet in een oude kazerne. Je vindt er meer dan 150 winkels van topmerken als Polo Ralph Lauren, Gucci, Prada en Hugo Boss. Je waant je echt even in Parijs of Milaan. Ook op zondag open.

3. Verder shoppen in de binnenstad

Het klein-Parijs-gevoel houdt niet op bij de outlet. Roermond is een echte modestad aan het worden en dat voel je als je door de historische straatjes loopt. Mis de gezellige Markt- en Neerstraat niet waar sinds kort de mooie conceptstore Yeth zit (met mode en spullen voor je huis).

4. Oma ’s kruidenwinkeltje

Bij Oma’s Kruje aan de Schuitenberg 7 vind je behalve grote potten kruiden en specerijen ook zoethout en drop. Een heerlijk winkeltje!

5. Do The Walk of Fame

Wist je dat Roermond z’n eigen Walk of Fame heeft? In de Heilige Geeststraat kom je 20 straattegels tegen met daarin de handafdrukken van bekende mensen zoals Big Benny, Corry Konings en Jan Peter Balkenende.

6. De stad van Pierre Cuypers

Roermond is ook de stad van Pierre Cuypers, een van de belangrijkste Nederlandse architecten uit de 19de eeuw. Hij heeft zijn eigen museum in de stad, Het Cuypershuis. De VVV Roermond organiseert historische wandelingen.

7. en aan de andere kant ...

Via de Stenen Brug kom je aan de andere kant van de rivier de Roer. Dit stukje Roermond voelt lekker dorps aan. Er is een eethuisje aan een plein met een jeux-de-boulesbaantje. En verderop liggen de jachthavens, want ja, Roermond ligt aan het water!

Speciaal voor jou geselecteerd