Supâh gezellag!

Kampioen juli/augustus 2017

Dagje Scheveningen

Ritjes in het reuzenrad, anemonen aaien, bakkies pleur drinken in het Kurhaus én met zijn allen de surfplank op. Neem je kinderen gerust mee naar de Haagse badplaats waar toeristen zo lekker hun tong over breken: Scheveningen!

Daar boven in de lucht

Scheveningen heeft er sinds kort een heuse attractie bij: op de Pier prijkt nu namelijk een veertig meter hoog reuzenrad. Zo geniet je van uitzicht op zee, strand en de Haagse skyline. Heb je iets te vieren? Dan regel je er tijdens de rit een hapje en drankje bij! Lekkâh.

Naar de haaien

Anemonen aaien, kwallen kijken en onder happende haaien wandelen: tijdens een bezoekje aan SeaLife maak je het mee. In de aquariumtunnel zwemmen haaien en kleurrijke vissen rakelings langs je hoofd. Kinderen krijgen een duiklogboekje - ‘raak een anemoon aan voor een stempel’ – en leren zo alles over het leven in zee. Trouwens, als ANWB-lid krijg je 25% korting als je je kaartje koopt op anwb.nl/landvananwb.

Haringhappen

Niet alleen met het uitspreken van ‘Scheveningen’ hebben toeristen moeite, met het happen van een haring… minstens evenveel. De metershoge Haringeter op de boulevard, hét symbool van de havenstad, laat echter zien dat haring happen er nu eenmaal bij hoort. De happer maakt deel uit van Sprookjesbeelden aan Zee, een gratis beeldenterras dat bij het museum Beelden aan Zee hoort. Ook Hans en Grietje, Pinokkio en Gulliver kunnen hier uitgebreid bewonderd en beklauterd worden. En de lekkerste haring? Die hap je bij Simonis, op Strandweg 77-79.

Chique pleur

Winston Churchill, Audrey Hepburn en Jon Bon Jovi gingen je voor: ze verbleven in het wereldberoemde Kurhaus. Naast overnachten kun je hier ook gewoon gezellig een bakkie ‘pleur’ doen in het restaurant Waves dat bij het hotel hoort. Op het grootste terras van Scheveningen, mét uitzicht op zee.

Schelpen 2.0

Urenlang schelpen zoeken hoort bij een dagje aan de Hollandse kust. Uitgespeurd? Bekijk de indrukwekkendste exemplaren in het Muzee Scheveningen. De collectie varieert van griezelige kreeftachtigen en stekelhuidigen tot blinkend parelmoer. Extra leuk: combineer je museumbezoekje met een klim in de vuurtoren (kinderen vanaf 5 jaar). Ja, daar mag je in! Wel even aanvragen vooraf.

De planken op

Sportief tintje geven aan je dagje uit? Bij Aloha Surf op Strand Noord 2B spring je met het hele gezin de surfplank op. Ze geven hier namelijk ook surflessen aan families vanaf vier personen (twee volwassenen, twee kinderen). Voor de echte surfdude/surfbabelook scoor je een mooi pak in de surfshop. Even oefenen op dat casual loopje naar zee (plank losjes onder de arm), en hop, het water op!

Vette tent

Alleen al vanwege de naam verdient strandtent The Fat Mermaid een bezoekje. Denk daar de lekkerste burgers en vis, hippe inrichting én vrolijke serveersters bij en je hebt een perfecte break of afsluiting van je dagje Scheveningen.

Lekker boulevaardje

De boulevard, die loopt van de Scheveningseslag tot aan de haven, is niet zo lang geleden opnieuw aangelegd. Fijn, want in dit nieuwe ontwerp zijn er verschillende hoogteniveaus. Wandelaars, fietsers en automobilisten zijn zo mooi van elkaar gescheiden. Ideaal flaneren dus! O ja, én extra soepel skaten, want ook aan een goed wegdek is gedacht.

Struinen door de duinen

Laat de hectiek van de badplaats even achter je en duik de duinen in voor een mooie wandeling. In het Westduinpark staan Schotse Hooglanders te grazen. Je kunt deze rossige runderen in bijna het hele park tegen het lijf lopen (nou ja, achter schrikdraad dan). Minstens even leuk: maak een fietstocht door dit deel van de duinen naar de boulevard van Kijkduin

Ledenaanbieding

198 stappen van het strand

3 dagen Scheveningen vanaf € 129,-

De schitterende kust, een gezellige boulevard, heerlijke strandtenten en volop winkels en cultuur. Niet voor niets heeft Scheveningen een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Ook op jou?

Wat krijg je?
Je verblijft twee nachten in viersterren Bilderberg Europa Hotel Scheveningen. In precies 198 stappen sta je op het strand waar je de hele dag kunt relaxen of na een enerverende dag in Den Haag, Madurodam of Duinrell even lekker kunt uitwaaien. Het hotel heeft een uitstekende bistro, een overdekt zwembad, sauna, solarium en stoombad. De hotelkamer heeft een kingsize bed, badkamer, ruim balkon, tv en gratis wifi.

Meer informatie en boeken