Actief dagje uit

Een dagje actief op pad is leuk voor iedereen. Lekker klimmen en klauteren in het bos, indoor skiën of een mooie wandeling maken. Een origineel en leuk dagje uit.

Land van ANWB heeft de leukste actieve uitjes in Nederland verzamelend en onderverdeeld in verschillende thema's. Welk actief uitje gaan jullie doen? Naar het bos, wandelen of skiën? 

Op naar het bos

Op naar het bos! Wat zijn de beste bossen van Nederland en wat kun je er doen? Je leest het in de top 10! Zo vind je hier een klimbos, wandelbos, speelbos, belevenissenbos en nog meer. Een leuk uitstapje voor het hele gezin waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven.Vijf van de tien uitjes zijn met gratis entree.

Bekijk de uitjes in het bos

Wandel- & fietsroutes

Geniet van een prachtige wandeling tijdens één van deze wandelroutes. Je hebt de keuze 534 verschillende wandeling. Dichtbij of iets verder weg, aan jou de keus. Om alvast wat inspiratie op te doen hebben wij de mooiste natuurgebieden van Nederland op een rijtje gezet. Welk gebied ga jij verkennen?

Bekijk de wandelroutes

Bekijk de fietsroutes

Indoor skibanen

Prepareer je voor de piste! Op echte sneeuw, met echte liften, gewoon in de buurt. De ideale wintersportvoorbereiding doe je in een overdekte skibaan. Land van ANWB heeft de skibanen in de buurt voor jou op een rijtje gezet. Hier vind je skibanen in Nederland, België en Duitsland. Voorbereiden op de wintersport of even een dagje net alsof je op wintersport bent.

Bekijk de indoor skibanen

Nationale Parken

De vele Nationale Parken die Nederland rijk is bieden een prachtige diversiteit aan natuurgebied. Wandel, fiets en geniet. Bekijk het overzicht van 19 Nationale Parken in Nederland en zoek het juiste park voor jullie dagje uit. Bijna elk uitje is gratis en onderweg kun je leuke dingen bezoeken, denk aan de Schaapskooi of het bezoekerscentrum.

Bekijk de Nationale Parken

Zwemmen

Stomend hete bubbelbaden, tropische planten, roetsjen van de glijbaan en dansen door de golven. De aantrekkingskracht van een tropisch zwembad is groot. In welk subtropisch zwembad heb je het meeste plezier?

Bekijk de zwembadentest

Schaatsen

Als de winter de kopt op steekt, komen direct de schaatskriebels naar voren. Wij hebben leuke en nuttige schaatstips, zoals een overzicht van alle kunstijsbanen, informatie over schaatsen op natuurijs en meer.

Bekijk alle schaatstips