Installatie van het Veilig van Huis Pakket

Installatieservice tijdelijk niet mogelijk

Heb je voor het ANWB Veilig van Huis Pakket gekozen? Dan is de volgende stap het installeren van de apparatuur. De installatieservice die we normaal gesproken bieden, is vanwege de coronamaatregelen tijdelijk niet mogelijk. Daarom helpen we je graag het pakket zelf te installeren.

Let op: vanwege corona tijdelijk geen installatieservice

Helaas kunnen onze monteurs vanwege de coronamaatregelen momenteel niet langskomen voor installatie. Je ontvangt daarom bij de apparatuur een handleiding waarmee je eenvoudig zelf de camera en sensoren kunt installeren. Lees hier meer over de zelfinstallatie.

Afspraak maken voor de installatie

Een installateur installeert de apparatuur voor je. Let er wel op dat je verzekering dan wel moet zijn ingegaan. En je moet de apparatuur uiteraard vóór de afspraak wel in huis hebben.

Jouw verzekering gaat in op de dag die je kiest. Ook als de monteur later langskomt om de apparatuur te installeren.

Afspraak met de monteur wijzigen of annuleren

Neem voor een nieuwe afspraak minstens 48 uur vóór de installatiedatum contact op met onze installatieservice. Dat kan via telefoon of per mail.

Installatie van de apparatuur

Het is belangrijk dat je thuis bent als de monteur langs komt. Als eerste doet de monteur een korte controle van jouw woning. Daarna adviseert hij of zij waar je de sensoren het beste kan plaatsen en gaat vervolgens aan de slag.

Tips van de monteur

De monteur helpt je het liefst zo snel mogelijk. Je kunt een aantal dingen doen om de installatie voor te bereiden. Hier een aantal tips:

  1. Zorg voor een werkende wifi-verbinding

  2. Houd het wachtwoord van je router bij de hand

  3. Check of je de hub op de router kunt aansluiten
    óf
    kijk of er een extra stopcontact dichtbij de router is

  4. Installeer alvast de Veilig van Huis app op je telefoon, zodat je direct alles samen met de monteur op de juiste manier kunt instellen.

Top 5 veelgestelde vragen Veilig van Huis Pakket

Het smart beveiligingspakket kost € 12.50 per maand. Daarom krijg je 10% korting op de premie van je inboedel- en opstalverzekering. De hoogte van deze premie hangt af van je persoonlijke situatie, zoals je woonplaats en adres. Op anwb.nl/woonverzekering bereken je heel eenvoudig hoeveel het ANWB Veilig van Huis Pakket met woonverzekeringen kost.

Nee, de apparatuur van het Veilig van Huis Pakket is een onderdeel van onze ANWB Woonverzekering. Het is niet mogelijk om alleen de apparatuur te kopen.

Dit kunnen alleen de mensen die je toegang geeft tot de app. Deze kunnen de beelden live bekijken. De beelden zijn 100% privé. Onze medewerkers kunnen jouw beelden dus niet bekijken.

Ja, dat kan. Je hebt een bedenktijd van 14 dagen. Deze gaat in op het moment dat de apparatuur is ontvangen. Daarna kun je de verzekering na het eerste jaar dagelijks opzeggen. Je moet de apparatuur wel aan ons terugsturen. Deze is ons eigendom.

Bij beweging en geluid worden clips opgenomen van 12 seconden per clip. De clips zijn 14 dagen voor jou beschikbaar in de app. Je kunt ze zelf bekijken in de app en opslaan op je telefoon.

Bekijk alle veelgestelde vragen over de Woonverzekering

Bekijk alle veelgestelde vragen over het Veilig van Huis Pakket