ANWB Woonpakket

Veelgestelde vragen ANWB Woonpakket

De antwoorden op de meest gestelde vragen over de 5 verzekeringen in het Woonpakket hebben wij alvast voor jou op een rijtje gezet.

Top 5 veelgestelde vragen

Het ANWB Woonpakket bestaat uit 5 vrij te kiezen verzekeringen:
Zo heb je een verzekering op maat voor alles in en om je huis.

Meer informatie over deze verzekeringen:

Het ANWB Woonpakket bestaat uit 5 verschillende en vrij te kiezen verzekeringen, te weten Inboedel, Opstal, Rechtsbijstand, Aansprakelijkheid & Ongevallen. Kies je 2 of meer producten dan ontvang je van ons extra korting, oplopend tot wel 10%.

Tot 10% korting bij het ANWB Woonpakket!

ANWB Woonpakket: vrij kiezen, oplopende korting:

2 verzekeringen:  5% korting
3 verzekeringen: 7,5% korting
4 verzekeringen: 10% korting

Bereken nu je premie, inclusief de korting!

Nee, dat hoeft niet. Glas is al standaard verzekerd met onze Opstalverzekering. Heb je een huurhuis? Dan is glas verzekerd via onze Inboedelverzekering.

Ja, de meeste ongelukjes die je zelf per ongeluk veroorzaakt zijn ook meeverzekerd. We hebben een zogenaamde allrisk dekking, waarbij alle van buitenkomende onheilen zijn verzekerd. Dus ook eigen ongelukjes. Alleen val- en stootschades aan mobiele telefoons en tablets zijn niet standaard meeverzekerd. Deze kun je aanvullend meeverzekeren. 

Meld je schade zo snel mogelijk bij ANWB. Dat kan eenvoudig online.Veelgestelde vragen Woonhuisverzekering

Nee, standaard heb je geen eigen risico. Mits je de schade laat herstellen door een schadehersteller die bij ons aangesloten is.

Er gelden een paar uitzonderingen:
- Bij schade ontstaan door storm is het eigen risico € 250.
- Bij schade die je laat herstellen door een niet-aangesloten hersteller is het eigen risico € 250.

Je bent direct verzekerd als je online of telefonisch de verzekering aanvraagt.

Je kunt de meest recente polisvoorwaarden van de ANWB Woonhuisverzekering hier vinden.

Bij de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering wordt zo snel mogelijk de schade uitbetaald. Nadat wij alle noodzakelijke gegevens van jou hebben ontvangen, beoordelen wij jouw aanvraag en gaan wij over tot uitbetaling.

Een woning is voor veel mensen een kostbaar bezit. Met de ANWB Opstalverzekering heb je een complete dekking voor jouw huis. Maar ook jouw tuin, garage en alles wat vast zit aan jouw woning, is meeverzekerd. 

Je kunt de dekking op jouw ANWB Opstalverzekering op ieder willekeurig moment wijzigen.

Nee, de verhuurder van je woning is de eigenaar en moet zorgen voor een Opstalverzekering.Veelgestelde vragen Inboedelverzekering

Het is mogelijk om bij jouw Inboedelverzekering een aanvullende dekking af te sluiten. Met een buitenshuisdekking is jouw inboedel ook buiten de deur verzekerd. Met uitzondering van mobiele telefoons en tablets. Wil je deze ook meeverzekeren? Sluit dan de mobiele telefoons en tablets dekking af.

Nee, het is niet mogelijk om jouw vakantiehuis in Nederland onder dezelfde ANWB Inboedelverzekering te verzekeren. Als je voor jouw vakantiehuis een Inboedelverzekering wilt afsluiten dan moet je hiervoor een aparte verzekering afsluiten.

Ja, bij de ANWB Inboedelverzekering zijn ook de spullen in jouw tuinhuis of schuur meeverzekerd. Lees meer over de dekking van de Inboedelverzekering.

Als jij zelf niet aansprakelijk bent voor schade aan jouw inboedel dan kan diegene die de schade heeft veroorzaakt een beroep doen op zijn aansprakelijkheidsverzekering. In sommige gevallen is het verstandiger om de schade te claimen op je eigen inboedelverzekering. De inboedelverzekering vergoedt vaak de nieuwwaarde van spullen, terwijl de aansprakelijkheidsverzekering de dagwaarde van spullen vergoedt. Je krijgt in dergelijke schadegevallen dus meer vergoeding via je eigen inboedelverzekering dan via de aansprakelijkheidsverzekering van de ander.

Je kunt een schade online, telefonisch of schriftelijk melden. Met digitaal schade melden verzeker je je van de snelste schadeafwikkeling.Veelgestelde vragen Aansprakelijkheidsverzekering

Met een Aansprakelijkheidsverzekering verzeker je je tegen schade die toegebracht wordt aan anderen. Denk bijvoorbeeld aan een bal door de ruit van de buren. De kosten kunnen soms behoorlijk oplopen. De ANWB Aansprakelijkheidsverzekering neemt deze financiële risico's voor jou weg.

Voor singles geldt bij de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering een premiekorting van 40%.

Met de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering is jouw hele gezin, inclusief huisdieren, verzekerd voor schade die jij of jouw gezinsleden hebben toegebracht aan anderen. Dit geldt zowel voor materiële schade als letselschade.

Je hebt met de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering werelddekking. Je bent dus overal ter wereld verzekerd.

Ja, het is mogelijk om zelf de ingangsdatum van jouw ANWB Aansprakelijkheidsverzekering te kiezen. Als je bijvoorbeeld nog elders verzekerd bent dan kun je aangeven wanneer jouw nieuwe ANWB verzekering in moet gaan.Veelgestelde vragen Rechtsbijstand

In de polis staat welke modules je hebt afgesloten. In de polisvoorwaarden vind je per module een overzicht van de conflicten die verzekerd zijn. Daarbij staat ook, in welke landen of gebieden je hulp krijgt. Het recht van dat land of gebied moet wel van toepassing zijn op jouw conflict. Ook moet de rechter van dat land of gebied over jouw conflict mogen oordelen.

Als je de dekking Persoon & Familie minimaal drie jaar hebt verzekerd, dan worden de kosten voor scheidingsmediation vergoed.

Jouw uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar zijn meeverzekerd.

De hoogte van de premie is afhankelijk van de gekozen modules en jouw gezinssituatie. Als alleenstaande krijg je 10% korting op de premie. Bereken je premie.Veelgestelde vragen Ongevallenverzekering

Deze verzekering geldt zowel bij ongevallen tijdens het werk als in jouw vrije tijd.

Voor alleenstaanden geldt nu een premiekorting van 40% i.p.v. 50%.

De hoogte van de premie voor de ANWB Ongevallenverzekering is afhankelijk van de modules waar je voor kiest en van jouw gezinssituatie. Bereken jouw premie.

Je kunt jouw verzekering na het eerste verzekeringsjaar op elk willekeurig moment beëindigen.

Je bent direct verzekerd als je online of telefonisch de verzekering aanvraagt.Overige veelgestelde vragen

Ja, dat kan. Jij bepaalt zelf hoeveel verzekeringen je af wilt sluiten. Hierbij geldt wel: hoe meer verzekeringen, hoe meer korting. Deze korting loopt op tot wel 10% bij 4 of meer verzekeringen.

Ja, dat kan. Je vult dan de adresgegevens van de tweede woning of vakantiewoning in bij het risico adres.

Onze voorwaarden kun je hier vinden.

De premie wordt bepaald aan de hand van je adresgegevens en je gezinssamenstelling. Over de premie wordt assurantiebelasting berekend.