Schade woonverzekeringen: meest voorkomende claims

De cijfers uit 2017

Met een inboedel- en/of opstalverzekering zijn je huis en je spullen verzekerd tegen schade en diefstal. Maar waardoor wordt schade in de meeste gevallen eigenlijk veroorzaakt?

meest voorkomende schadeclaims

Top 3 schadeclaims inboedel- en opstalverzekering

Wij zijn in onze cijfers gedoken en hebben de top 3 schadeclaims van de inboedel- en opstalverzekering van de ANWB uit 2017 op een rij gezet.

1. Waterschade of neerslag

Veruit de meeste claims die bij ons binnenkwamen, hadden te maken met waterschade of neerslag, maar liefst 77,6% van de meldingen. Hierbij gaat het enerzijds om waterschade die in de woning is ontstaan, bijvoorbeeld een gesprongen waterleiding.

Anderzijds gaat het om neerslag – regen, hagel, sneeuw of smeltwater - die van buitenaf de woning binnendringt. Hevige plaatselijke regenval valt hier ook onder. Bovendien ben je ook verzekerd als de schade is ontstaan doordat een raam, deur of luik heeft opengestaan.

2. Inbraak

Op de tweede plek van schadeclaims staat met 13,1% schade door inbraak. Denk hierbij aan gestolen spullen zoals telefoons en laptops of schade aan je deur of raam. De piek van deze schademeldingen ligt met name in januari en februari - de donkerste maanden van het jaar - en in de vakantiemaanden juli en augustus.

3. Brand

Met 4,5% staat op de derde plek schade veroorzaakt door brand en het blussen ervan. Ook schade die hierdoor in de tuin ontstaat, is verzekerd.

Verzekeren tegen schade

Met een ANWB Woonverzekering ben je goed verzekerd mocht je ooit met waterschade, inbraak of brand te maken krijgen. Maar ook in andere gevallen, zoals storm en blikseminslag kun je op ons rekenen.

Bekijk onze woonverzekeringen