ANWB vernieuwt de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering

Nu nóg completer op reis

ANWB vernieuwt de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering. Met de vernieuwde verzekering ben je nog beter verzekerd. Zo hebben wij de vergoedingen verhoogd en een flink aantal beperkende voorwaarden geschrapt. Hieronder zetten wij alle wijzigingen voor je op een rij.  

Nieuwe dekkingen

Heb je de variant Compleet verzekerd? Dan kun je deze dekkingen meeverzekeren.

Terrorisme en Natuurrampen

Als je een reis boekt, kun je niet alle gebeurtenissen in de wereld voorzien. Met de dekking Terrorisme en Natuurrampen kun je jouw reis omboeken of annuleren als je uit angst voor een terroristische aanslag of natuurramp niet meer naar jouw vakantiebestemming wilt.

Je mag om de volgende redenen jouw reis annuleren of omboeken:

  • Ontradend reisadvies (code oranje of rood)
  • Besmettelijke ziekte (met aantoonbare gezondheidsrisico’s voor de reiziger)
  • Natuurgeweld (aardbeving, (bos)brand, storm, orkaan, tsunami, vulkaanuitbarsting)
  • Terrorisme
  • Binnenlandse onrusten, oproer
  • Staking

Bij deze dekking geldt een eigen risico van € 150,- als je hebt gekozen voor een verzekerd bedrag van € 1.500 per persoon. Heb je gekozen voor een verzekerd bedrag van € 3.000 per persoon? Dan bedraagt het eigen risico € 300,-.

Verkeersrechtsbijstand nodig?

Heb je een auto ongeluk gehad tijdens jouw vakantie? Dan kan het soms lastig zijn om een schade terugbetaald te krijgen. Of heb je een geschil met een reparateur over een schade? Dan kun je wel wat hulp gebruiken. Met de aanvullende dekking Verkeersrechtsbijstand krijg je hulp van een jurist. De jurist probeert het probleem voor jou op te lossen.

Zakenreis

Ben je vaak voor jouw werk op reis? Bijvoorbeeld omdat je weggaat voor zaken, een beurs of congres bezoekt? Dan heb je de dekking Zakenreis nodig.

Hier vind je de wijzigingen op een rij.