Snorfietsverzekering
Leden 5% korting

Snorfietsverzekering

 • Uit te breiden met ANWB Pechhulp
 • Gratis 1 jaar aanschafwaardegarantie
 • Neem je schadevrije jaren mee
Bereken je premie

Snorfietsverzekering

Je snorfiets goed en voordelig verzekerd

Denk je na over de aanschaf van een snorfiets? Je snorfietsverzekering sluit je snel en eenvoudig af bij ANWB. Nieuwe of gebruikte snorfietsen: met de ANWB Snorfietsverzekering ga je altijd goed en voordelig verzekerd de weg op.

Kies de dekking die bij je past

Bij de ANWB kan je jouw snorfiets verzekeren en kiezen uit verschillende basisdekkingen. Zodra de brommer op jouw naam staat ben je wettelijk verplicht om deze te verzekeren voor schades die je aan anderen toebrengt. Dit heet de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekering. Daarnaast heeft ANWB de dekking Diefstal snorfiets en de dekking Aanrijding.

Ben je op zoek naar nog meer zekerheid? Je kan je snorfietsverzekering compleet maken met aanvullende dekkingen, naast bovenstaande basisdekkingen. Zo kun je je ook verzekeren voor verhaalsrechtsbijstand, ongevallen voor opzittenden of aanschafwaardegarantie.

Online je snorfietsverzekering afsluiten binnen 5 minuten

Wil je de ANWB Snorfietsverzekering afsluiten? Dat kan online heel gemakkelijk in een paar eenvoudige stappen. De bevestiging zit direct in je mail. Vanaf dat moment kan je rekenen op de uitstekende service van de ANWB. Toch nog annuleren? Je hebt na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd.

Bereken je premie

Dekking ANWB Snorfietsverzekering

WA

 • Schade aan anderen

Diefstal

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Aanschafwaardegarantie 1 jaar
Aanbevolen

Diefstal en Aanrijding

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Aanschafwaardegarantie 1 jaar
 • Schade door aanrijding

Aanvullende dekkingen

Rechtsbijstand

Na een ongeluk helpt de ANWB je met het verhalen van de schade bij degene die het ongeluk veroorzaakt heeft. Dit gaat om zowel de materiële schade (schade aan kleding en bagage van bestuurder en passagier) en letselschade.

Ongevallen voor Opzittenden

Je wilt er niet aan denken, maar je kan blijvend invalide raken of overlijden als gevolg van een ongeval met je snorfiets. Met de unieke dekking Ongevallen voor Opzittenden keert ANWB uit aan jou of jouw nabestaanden.

Wij vergoeden de geleden schade tot maximaal € 30.000,-.

Het kan hierbij gaan om vergoedingen van medische behandeling (kosten die niet worden uitgekeerd door uw zorgverzekering), verlies van inkomen of kosten van aanpassingen bij invaliditeit. Bij overlijden ontvangen je nabestaanden € 3.000,-.

 

Aanschafwaardegarantie

De ANWB Snorfietsverzekering heeft standaard een zeer gunstige aanschafwaardegarantie voor nieuwe brommers en scooters. Bij diefstal en totaal verlies in het eerste levensjaar van je snorfiets, wordt je aankoopbedrag volledig vergoed.

Met de aanvullende drie jaar aanschafwaardegarantie ben je maar liefst drie jaar verzekerd van je aankoopbedrag!

 

Tips & Service

Pechhulp voor je bromfiets

Pechhulp voor je bromfiets

De ANWB biedt ook hulp voor je bromfiets, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Met Wegenwacht pechhulp bromfiets kun je rekenen op hulp bij pech. Een geruststellende gedachte.

Neem je no-claim korting mee naar een ANWB Auto- of Motorverzekering

Neem je no-claim korting mee naar een ANWB Auto- of Motorverzekering

Ruil je jouw bromfiets toch liever in voor een auto of motor? Dan kan je jouw no-claim korting (met een maximum van 3 treden) meenemen naar de ANWB Auto- of Motorverzekering.

Korting

No-claim korting tot 75%

Bij je snorfietsverzekering kan je no-claim korting oplopen tot maar liefst 75%. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger je korting op snorfietsverzekering.

5% ANWB-ledenkorting

Als lid van de ANWB krijgt je direct 5% korting op snorfietsverzekering. Ben je nog geen lid? Je kan tijdens het afsluiten van de snorfietsverzekering direct lid worden. De kosten van het lidmaatschap heb je al snel terugverdiend.

GPS-beveiliging op je snorscooter of snorfiets?

Is je snorfiets of snorscooter voorzien van GPS-beveiliging dmv een 'Track en Trace' systeem? Dan profiteer je van 10% extra korting op de premie van de ANWB Snorfietsverzekering! Meer over de Track en Trace korting!

Veelgestelde vragen

Dat hangt ervan af hoe oud je zoon of dochter is. Is je zoon/dochter jonger dan 25? Dan moet je hem of haar altijd opgeven als hoofdbestuurder. Ook als hij/zij slechts incidenteel op je bromfiets rijdt. Is je zoon/dochter ouder dan 25, dan hangt het er vanaf wie het meeste op de bromfiets rijdt. Rijd je zelf het meeste op de bromfiets? Dan vul je jouw eigen gegevens in bij hoofdbestuurder. Rijd je zoon/dochter het meest op de bromfiets? Dan geef je hem/haar op als hoofdbestuurder. Let op: heb je jouw zoon/dochter jonger dan 25 jaar niet opgegeven als hoofdbestuurder? Dan kan het grote gevolgen hebben bij schade. Wij kunnen er dan voor de kiezen om de schade niet of slechts gedeeltelijk te vergoeden als deze is veroorzaakt door de jonge bestuurder. Bekijk hier de voorwaarden.

Om diefstalschade vergoed te krijgen moet je bromfiets op slot staan met een ART categorie 3 of hoger slot. Bij diefstal vragen wij je ook om de sleutels van het slot op te sturen, waarbij 1 sleutel gebruikssporen moet vertonen. Verder verwachten wij van je dat je zorgvuldig met jouw spullen omgaat. Lees meer over de dekking diefstal.

Schadevrije jaren zijn na beëindiging van de verzekering 36 maanden geldig.

Meer over no-claim korting

Het eigen risico is afhankelijk van de soort bromfiets en schadesoort.

Brom- en snorfietsen en E-scooters

 • bij diefstal of totaal verlies: € 125,-
 • bij beschadiging: € 125,-

Fiets met hulpmotor en fiets met trapondersteuning

 • bij diefstal of totaal verlies: geen eigen risico
 • bij gedeeltelijke schade: € 20,-

Brommobiel

 • Bij vervanging van een ruit: € 150
 • Bij reparatie van een ruit: geen eigen risico
 • Bij andere schade: € 300

Meer over eigen risico

Het eigen risico geldt alleen voor diefstal en schade aan jouw eigen brommer. Bij schades aan anderen geldt het eigen risico niet. Bij de ANWB geldt het volgende eigen risico:

 • bij diefstal of totaal verlies: € 125
 • bij beschadiging: € 125

Meer over het eigen riscio.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht