Afsluiten Rechtsbijstandverzekering

Tijdelijk alleen telefonisch

Per 8 april 2019 is het tijdelijk niet mogelijk de ANWB Rechtsbijstandverzekering online af te sluiten. Dit komt omdat we bezig zijn met het verbeteren van onze website. Excuses voor eventueel ongemak.

Verzekering afsluiten

Je kan ons telefonisch bereiken via telefoonnummer 088 - 269 2222 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 - 18:00 uur en zaterdag tussen 10:00 - 16:00 uur.

 

Veelgestelde vragen Rechtsbijstandverzekering

Je hebt wel een eigen risico als je zelf een externe advocaat of jurist inschakelt (dus niet iemand van DAS), terwijl het niet nodig was. Het eigen risico is dan € 250. DAS geeft pas opdracht aan jouw externe rechtshulpverlener als zij betaling heeft ontvangen van het eigen risico.

Je betaalt geen eigen risico als je op basis van wet- en regelgeving verplicht bent je  te laten bijstaan door een advocaat.

Je kunt de de meest recente polisvoorwaarden van de ANWB Rechtsbijstandverzekering hier vinden.

De hoogte van de premie is afhankelijk van de gekozen modules en jouw gezinssituatie. Als alleenstaande krijg je 10% korting op de premie. Bereken je premie.

Jouw uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar zijn meeverzekerd.

Dat hangt af van de soort rechtsbijstand die je zoekt. Verkeersschades kun je rechtstreeks bij ons melden. Voor overige schades kun je contact opnemen met DAS. Dit kan online of telefonisch op 020-6518815.

Verkeerschade melden
Overige zaken melden

Bekijk alle veelgestelde vragen over de Rechtsbijstandverzekering