Verhaalsrechtsbijstand Scooterverzekering

De Verhaalsrechtsbijstand is een aanvullende verzekering op jouw Scooterverzekering. Met de Verhaalsrechtsbijstand helpt de ANWB je na een ongeluk met het verhalen van de schade bij diegene die het ongeluk heeft veroorzaakt. De schade die kan worden verhaald, is materiële schade (denk bijvoorbeeld ook aan schade aan kleding en bagage van de bestuurder en passagier) en letselschade.

Schade verhalen

Heb je een ongeluk gehad met jouw scooter en wil je de schade verhalen op de tegenpartij? Dit kan best lastig zijn en veel tijd in beslag nemen. Met de aanvullende verzekering Verhaalsrechtsbijstand helpen wij jou om de schade te verhalen. Dit doen wij onder andere door deskundige, juridische hulp te bieden. Is de tegenpartij aansprakelijk voor de schade? De Verhaalsrechtsbijstand zorgt ervoor dat de schade wordt verhaald op deze tegenpartij.

Het verzekerde bedrag

Als je schade hebt geleden door een verkeersongeval met jouw verzekerde scooter gelden bij de Verhaalsrechtsbijstand de volgende verzekerde bedragen:
 

  • Om de verhaalsrechtsbijstand van de scooterverzekering te gebruiken moet je minimaal € 250 aan schade hebben. Als je bijvoorbeeld een kleine aanrijding hebt gehad en de schade is € 100 dan kun je die kosten niet verhalen op de tegenpartij.
  • Juridische hulp is verzekerd tot maximaal € 25.000.

Heb je al ‘Wegenwacht Compleet Europa’ bij de ANWB afgesloten? Dan ben je verzekerd voor Verhaalsrechtsbijstand en hoef je deze niet apart af te sluiten voor jouw Scooterverzekering.

Bereken je premie