Een nieuwe of tweedehandse scooter kopen? Regel je scooterverzekering!

Plannen om een nieuwe of tweedehandse scooter te kopen? Leuk! Een scooter heeft namelijk veel voordelen. Zo verplaats je je een stuk sneller én verder dan op de fiets. Je bent daarnaast niet afhankelijk van het openbaar vervoer en je hebt geen last van files. Ook mooi meegenomen is dat je met een scooter geen parkeerkosten en wegenbelasting hoeft te betalen. Wel verplicht bij een scooter is de verzekering. Lees daarom hieronder onze tips om je scooterverzekering goed te regelen.  

ANWB Scooterverzekering: kies de dekking die bij je past

Met de ANWB Scooterverzekering is je nieuwe of tweedehandse scooter verzekerd tegen een lage premie met een uitgebreide dekking Je kunt een keuze maken uit verschillende basisdekkingen. Ben je op zoek naar meer zekerheid? Dan kun je de verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen.

WA-verzekering is wettelijk verplicht

Als je een scooter koopt, ben je wettelijk verplicht om op de dag van aankoop een verzekering te hebben. De minimale verzekering is de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)-dekking. De WA-verzekering vergoedt schades die jij met jouw scooter aan anderen hebt toegebracht.

Verzekering uitbreiden

Is de WA-dekking voor jou niet voldoende? Dan biedt de ANWB ook WA + Diefstal of WA + Diefstal + Aanrijding aan.

WA + Diefstal

Met de basisdekking Diefstal ben je verzekerd voor diefstal, joyriding en brand-, storm- en hagelschade. Daarnaast is schade aan kleding en helm gratis meeverzekerd tot €350. Ook zeer gunstig is onze aanschafwaardegarantie: je aankoopbedrag wordt namelijk volledig vergoed bij diefstal en totaal verlies van je nieuwe scooter in het eerste jaar van de verzekering.

WA + Diefstal + Aanrijding

Kies je voor de meest uitgebreide dekking van de ANWB Scooterverzekering? Met de dekking WA + Diefstal + Aanrijding ben je ook verzekerd voor schade door aanrijding.

Aanvullende dekkingen

Wil je nog meer zekerheid? Dan kun je de verzekering compleet maken met aanvullende dekkingen. Zo kun je bijvoorbeeld de Aanschafwaardegarantie naar drie jaar, kiezen voor Rechtsbijstand of kiezen voor de dekking Ongevallen voor Opzittenden.

Goed beschermen tegen diefstal

Na aankoop van je scooter is het natuurlijk logisch om deze goed te beschermen. Hieronder hebben wij een aantal tips om diefstal te voorkomen:

  • Zet je scooter op stuurslot en voorzie je scooter van een ART-slot categorie 3 of hoger
  • Activeer je alarm
  • Stal indien mogelijk je scooter in een garage of schuur. Of zorg anders dat je scooter ergens aan vast staat.

ANWB Scooterverzekering afsluiten

Wil jij je nieuwe scooter verzekeren? Bekijk meer informatie over onze verzekering en bereken heel eenvoudig je premie.

Meer over de ANWB Scooterverzekering