Dekking Diefstal

Welke dekking heb je bij diefstal?

Een gestolen scooter is heel vervelend. Bij de ANWB Scooterverzekering kun je jouw scooter verzekeren voor diefstal.

Verzekerd bij diefstal

Als je een nieuwe scooter hebt gekocht en je Diefstal dekking hebt, krijg je het eerste jaar de aanschafwaarde van je scooter volledig vergoed. Maar ook schade aan je scooter ontstaan door een poging tot diefstal of joy-riding valt onder de dekking.

Wanneer ben je verzekerd?

Om verzekerd te zijn van dekking bij diefstal moet je een ART-slot categorie 3 of hoger hebben. Het is ook belangrijk dat je scooter op slot stond op het moment van diefstal of een poging daartoe. Bij diefstal moet je de sleutels van het slot opsturen, waarbij minimaal 1 sleutel gebruikssporen moet vertonen. Het slot moet dus ook daadwerkelijk zijn gebruikt. Een andere belangrijke voorwaarde is dat je de sleutels van je scooter goed bij je houdt. Berg ze dus niet op in een locker of kluisje en geef ze ook niet af bij de receptie.

Vergoeding bij een nieuwe scooter

Het eerste jaar heb je bij diefstal (of totaal verlies) van je scooter recht op de aanschafwaarde van je scooter. Je moet hiervoor wel de eerste eigenaar zijn op het kentekenbewijs. Vanaf de 13de maand wordt het verzekerde bedrag elke maand 1,8% lager, maar nooit lager dan de dagwaarde. Als je niet de eerste eigenaar bent van je scooter dan wordt de dagwaarde vergoed bij diefstal.

Bereken je premie