Reisverzekering


Reisverzekering

Bereken welke reisverzekering voordeliger is

Reisverzekering

Verzekerd van de beste hulp op reis

Op vakantie kan er altijd wat gebeuren. Je bagage wordt gestolen of je belandt plotseling in het ziekenhuis. Met de ANWB Reisverzekering kun je dag en nacht rekenen op hulp via de ANWB Alarmcentrale. Ook heb je recht op een vergoeding als je onverhoopt extra kosten moet maken.

Waarvoor ben je verzekerd?

Je kunt zelf kiezen waarvoor je je wilt verzekeren. De ANWB Reisverzekering is een basisverzekering die je kunt uitbreiden met aanvullende dekkingen zoals bagage, medische kosten of wintersport.

Als beste getest

Je kunt erop vertrouwen dat je het goed geregeld hebt met de ANWB Doorlopende Reisverzekering. Deze is namelijk door de Consumentenbond uitgeroepen als 'Beste uit de test'.

Korting voor ANWB-leden

Als ANWB-lid krijg je 5% ledenvoordeel. Nog geen lid, maar wil je dit wel worden? Je krijgt een jaar het basis lidmaatschap cadeau als je een doorlopende reisverzekering afsluit.

 

Bereken je premie



Reisverzekering

Bereken welke reisverzekering voordeliger is
Tot 20% korting

Doorlopende Reisverzekering

Voordelen:

  • Beste uit de test Consumentenbond
  • 24/7 hulp Alarmcentrale
  • Snelle uitbetaling bij schade
  • Ruime bagagevergoeding

Kortlopende Reisverzekering

Voordelen:

  • 24/7 hulp Alarmcentrale
  • Verzekerd voor één vakantie
  • Je verzekering stopt automatisch

Contact & Service

Top 5 veelgestelde vragen reisverzekering

Standaard zijn bijvoorbeeld onvoorziene uitgaven verzekerd, zoals extra kosten voor noodzakelijk langer verblijf. Bekijk hier meer over dekking van de reisverzekering tijdens corona.

De basisdekking van de reisverzekering biedt dag en nacht ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale. Verder worden onvoorziene uitgaven, kosten als gevolg van calamiteiten (bijvoorbeeld natuurramp), hulpverlening en schade aan het vakantieverblijf door jouw schuld vergoed. Lees meer over de basisdekking Doorlopende Reisverzekering of de basisdekking Kortlopende Reisverzekering.

Je kunt bij jouw ANWB Reisverzekering de volgende aanvullende dekkingen afsluiten: bagage, medische kosten, wintersport & bijzondere sporten, reisongevallen, ANWB Autohulp, vervangend vervoer en verblijf, reisrechtsbijstand en annulering. Je kiest zelf welke dekkingen je wilt afsluiten. Lees meer over de aanvullende dekkingen Doorlopende Reisverzekering en de aanvullende dekking Kortlopende Reisverzekering.

Een Kortlopende Reisverzekering sluit je af voor de duur van een vakantie. Met de Doorlopende Reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Ook voor weekendjes weg en voor het annuleren van een bezoek aan een concert of theatervoorstelling. Je kunt daarbij kiezen uit een maximale reisduur van 60 of 180 dagen. Lees hier meer over het kiezen tussen een Doorlopende Reisverzekering of Kortlopende Reisverzekering.

Medische kosten worden in het buitenland niet altijd (volledig) vergoed door jouw zorgverzekeraar. Met deze aanvullende dekking worden de noodzakelijke en onvoorziene medische kosten, als gevolg van een ziekte of een ongeval vergoed. De dekking Medische kosten is een aanvulling op de Nederlandse zorgverzekering.  

Wij adviseren je om beide dekkingen mee te verzekeren op je polis als je gaat skiën of snowboarden.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht