Verzekerd tegen schade tijdens je vakantie

Goed voorbereid op reis naar Frankrijk

Zorgen zonder op vakantie: wie wil dat nou niet? Je voorkomt tijdens je vakantie liever gedoe met verloren of beschadigde bezittingen die uitlopen op eventuele financiële tegenvallers. Frankrijk was in 2017 - na Duitsland - het meest gekozen vakantieland. Maar hoe goed regelt de gemiddelde vakantieganger zijn of haar reisverzekering?

Vakantiegangers Frankrijk: 86% verzekerd

Van de Nederlanders die naar Frankrijk op vakantie gaan, heeft 86% een reisverzekering afgesloten. Daarvan is 79% een doorlopende reisverzekering en 7% een kortlopende reisverzekering. Dit is iets onder het gemiddelde van alle Europese bestemmingen; daarvan heeft 79% een doorlopende en 8% kortlopende reisverzekering afgesloten.

Bron: ContinuVakantieOnderzoek 2017 NBTC-NIPO

Top-5 schades in Frankrijk

De meeste schades die gemeld worden hebben te maken met beschadiging van de bagage. De top-5 schades zijn:
1.    Beschadiging bagage
2.    Kosten als gevolg van een mankement aan je vervoer- of verblijfsmiddel
3.    Verlies van bagage
4.    Ziekte
5.    Ongeval, zoals een valpartij

Het tweede punt heeft betrekking op extra verblijfskosten als je onverwachts door een brand niet in je vakantiewoning kunt blijven waardoor je een hotel moet boeken. Of als je voor een taxirit betaalt omdat je auto onverwacht naar de garage moet en je vanaf daar weer terug moet reizen naar je hotel.

Het belang van een reisverzekering

Toch gaat nog steeds gemiddeld 14% van de mensen die naar Frankrijk op vakantie gaat zonder reisverzekering op pad. En ook al is dit een land wat nog betrekkelijk dicht bij huis ligt, kan net zo goed je bagage worden gestolen of kwijtraken. Of erger: je belandt onverwacht in het ziekenhuis. Weet dat alle kosten niet altijd door je zorgverzekering worden vergoed.

Verzeker medische kosten mee

Om hoge kosten te voorkomen is het belangrijk om de dekking ‘medische kosten’ in je reisverzekering mee te verzekeren. Zo kom je niet voor onverwacht hoge uitgaven te staan. Bij een ANWB Reisverzekering wordt zelf je verplicht eigen risico vergoed. 

24/7 hulp van de Alarmcentrale

Maar niet alleen daarom heb je een reisverzekering nodig. Weet dat de ANWB Alarmcentrale dag en nacht bereikbaar is om je te helpen, adviseren en dingen voor je te regelen.

Reisverzekering afsluiten

Sluit nu de ANWB Doorlopende Reisverzekering af. Je profiteert - als je ANWB-lid bent of wordt - van 5% Ledenkorting. Bereken heel eenvoudig je premie en regel de verzekering binnen 5 minuten.

Bereken je premie