Verzekerd tegen schade tijdens je vakantie

Goed voorbereid op reis naar Duitsland

Onbezorgd op vakantie gaan naar het buitenland willen we allemaal. Zeker tijdens je vakantie wil je geen (kans op) gedoe met verlies en beschadiging van bezittingen en financiële tegenvallers tot gevolg. Duitsland was vorig jaar verreweg het meest gekozen vakantieland. Toch blijkt de vakantieganger naar Duitsland zich niet altijd goed te verzekeren.

Top-5 schades in Duitsland

De meeste schades die gemeld worden, hebben te maken met beschadiging van de bagage.

De top-5 schades zijn:
1.    Beschadiging bagage
2.    Kosten als gevolg van een mankement aan je vervoer- of verblijfsmiddel
3.    Verlies van bagage
4.    Ziekte
5.    Ongeval, zoals een valpartij

Bij het tweede punt gaat het bijvoorbeeld om extra verblijfskosten als je onverhoopt door een brand niet in je vakantiewoning kunt blijven en je een hotel moet boeken. Of als je taxikosten maakt omdat je auto onverwacht naar de garage moet en je vandaar weer terug naar je hotel moet.

Vakantiegangers Duitsland verzekeren zich minder goed

Nederlanders die naar Duitsland op vakantie gaan blijken zich minder goed te verzekeren dan de gemiddelde vakantieganger van alle Europese bestemmingen.

Slechts 69% van de vakantiegangers naar Duitsland heeft zich verzekerd met een doorlopende reisverzekering en 5% met een kortlopende reisverzekering. Tegenover het gemiddelde van 79% doorlopend en 8% kortlopend als je kijkt naar het gemiddelde van alle vakantiebestemmingen.

Bron: ContinuVakantieOnderzoek 2017 NBTI-NIPO

Het belang van een reisverzekering

We zien dat mensen die dichter bij huis op vakantie gaan, zoals Duitsland, zich minder goed verzekeren. Toch kan je net zo goed te maken krijgen met verlies of diefstal van je bagage. Of erger: je belandt onverwacht in het ziekenhuis. Weet dat je zorgverzekering niet altijd alle kosten vergoedt.

Daarnaast vergoedt je basis zorgverzekering maar tot Nederlands prijspeil. En ook de aanvullende zorgverzekering vergoedt niet altijd alles. Zijn de kosten in Duitsland hoger? Of zijn deze niet onder de zorgverzekering gedekt? Dan betaal je dus het prijsverschil zelf bij.

Verzeker medische kosten mee

Om dit soort kosten te voorkomen is het belangrijk om de dekking 'medische kosten' mee te verzekeren. Heb je een ANWB Reisverzekering? Dan worden zelfs de kosten van je verplicht eigen risico vergoed.

24/7 hulp van de Alarmcentrale

Maar niet alleen daarom heb je een reisverzekering nodig. Weet dat de ANWB Alarmcentrale dag en nacht bereikbaar is om je te helpen, adviseren en dingen voor je te regelen.

Reisverzekering afsluiten

Sluit nu de ANWB Doorlopende Reisverzekering af. Je profiteert - als je ANWB-lid bent of wordt - van 5% Ledenkorting. Bereken heel eenvoudig je premie en regel de verzekering online binnen 5 minuten.

Bereken je premie