Ben jij ook een vakantiepechvogel?
Maak kans op een reis!

Ben jij ook een vakantiepechvogel?

  • Deel je leukste verhaal
  • Beschrijf je ervaring en voeg een foto of video toe
  • Maak kans op een mooie reis
Deel je verhaal

ANWB Vakantiepechvogel 2018

Maak kans op een reis met jouw verhaal!

Een vakantie loopt niet altijd zoals gepland. Een aap die er vandoor gaat met je bril of een afdaling die eindigt in het skirek. Het zal je maar gebeuren... Op het moment zelf balen, maar achteraf gezien levert het vaak de meest hilarische situaties op. Ben jij ook zo'n vakantiepechvogel? Dan hebben we goed nieuws voor je. Met jouw leukste verhaal maak je nu kans op een mooie reis van maximaal € 2.500!

Zo werkt de Vakantiepechvogel-winactie

Deel je verhaal en doe mee

Deel je verhaal en doe mee

De ANWB zoekt dé Vakantiepechvogel van 2018. Wil jij meedoen? Beschrijf dan in het kort jouw leukste verhaal. Als het moment is vastgelegd, kun je ook nog een foto of video toevoegen.

Zoek zelf je droomvakantie uit

Zoek zelf je droomvakantie uit

Je maakt kans op een vakantie van ANWB Ledenreizen, ter waarde van maximaal € 2.500 en maximaal 5 personen. Zo ga je van pechvogel naar geluksvogel! De reis mag je zelf uitkiezen. Meer informatie over de prijs vind je in onze actievoorwaarden.

Inspiratie nodig?

In deze video zie je hoe vakanties anders kunnen lopen dan gepland.

Bekijk andere inzendingen

Bertus: motorpech in Oostenrijk

Bertus: motorpech in Oostenrijk

''Met 3 mannen en 3 motoren gingen we voor een tocht naar Oostenrijk. We genoten heerlijk van de rit via binnenwegen met mooie bochten, toen mijn motor er – in the middle - zonder waarschuwing mee ophield. Hulp liet redelijk lang op zich wachten en de situatie leek uitzichtloos, daarom zijn mijn maten maar verder gegaan. Het hotel was immers geboekt.

Daar stond ik moederziel alleen. De lokale wegenwacht kon het helaas ook niet oplossen en er moest een afsleepwagen aan te pas komen. Ook de motordealer bleek het niet te kunnen maken. Enige optie was een hotel te boeken en de volgende dag per trein terug te gaan naar huis.

Toen mijn motor weer in Nederland was, bleek het probleem.. een zekering. Een onderdeel van 95 cent was de oorzaak van de tegenslag, niet te geloven!''

Wim: met caravan en auto op de veerpont in Italië

Wim: met caravan en auto op de veerpont in Italië

''Afgelopen zomer heb ik een haat-liefde verhouding opgebouwd met de veerpont tussen Livorno en Olbia (Sardinië). Na een nachtvaart hadden we de wekker extra vroeg gezet om nog even van het mooie uitzicht te genieten en het schip aan te zien meren. Toen we bij de auto waren ging deze echter niet meer open. Wat bleek? We waren vergeten de stekker van de caravan los te koppelen, dus was de accu leeg. Na enige tijd konden we met hulp van het bootpersoneel eindelijk van de pont af en genieten van Sardinië.

Twee weken later was de terugvaart en gingen we dus weer op de veerpont. Tijdens het naar binnen rijden hoorden we opeens een knal: we hadden linksvoor geraakt. Bij de manoeuvre om los te komen raakten we ook nog eens de achterkant! Er viel niks meer aan te doen, dat werd verzekeringswerk. Dus we gingen maar aan dek om nog even goed proberen te genieten van het uitzicht over het mooie Corsica. Een ervaring die we nooit zullen vergeten!''

M. Verhoeven: tanken zonder geld op zak

''We waren net 3 maanden getrouwd en gingen onbezorgd op de bonnefooi op vakantie (juli 2000). Mijn kersverse man zei nog:" Moeten we niet even pinnen, zodat we wat guldens bij ons hebben?". ''Welnee riep ik, we nemen de pas mee daar kunnen we overal mee terecht...''. Halverwege in Duitsland moesten we tanken en gooiden de tank vol. Helaas bleek dat we met onze pinpas daar niet konden betalen en Duitse Marken of guldens hadden we niet op zak.

Ik bleef als 'borg' achter bij het tankstation en mijn man ging van de snelweg af op zoek naar een dorp met geldautomaat. Waarna hij weer een oprit moest zoeken om terug bij mij te kunnen komen... Dat was een hele toer. Ondertussen keek de pompeigenaar steeds grimmiger naar mij, bang dat hij met mij bleef zitten. Maar daar kwam gelukkig na een hele poos verandering in. Wat een opluchting voor ons beide (en pompbediende!) toen we weer herenigd waren!! Daarna zijn we nooit meer zo onvoorbereid van huis gegaan.''

J. van Gelder: als ook de bergingswagen hulp nodig heeft

J. van Gelder: als ook de bergingswagen hulp nodig heeft

''Op de heenreis van onze zomervakantie naar de Franse Alpen kregen wij in Luxemburg helaas pech met onze auto. Het bleek dubbele pech! Toen de bergingswagen kwam en we na lange tijd uiteindelijk in de bergingswagen klaar zaten om afgesleept te worden, wachtte ons een volgende verrassing. Ook de bergingswagen bleek het niet meer te doen. Er moest dus een bergingswagen komen voor de bergingswagen.

Het koste ons alles bij elkaar een volledige vakantiedag. Voor onze 3 kinderen was het geweldig, want zij konden nu zeggen dat ze onze auto 'door de lucht' hadden zien gaan (d.m.v. een hydraulische lift) én dat ze op één dag in twee verschillende bergingswagens hadden gezeten…''

Ermin: onze eerste vakantie als gezin

Ermin: onze eerste vakantie als gezin

''In december 2017 vlogen mijn vrouw en ik voor het eerst met onze dochter van 1 jaar. Gelukkig was het slechts een vlucht van 2 uur. Door de controles van het vliegtuig waren we bijna te laat. Eenmaal in het vliegtuig komt mijn vrouw er achter dat ze haar trouwring kwijt is. Waarschijnlijk bij de controlea van het vliegveld. We kwamen aan in Bosnië en haalden onze bagage. Helaas geen ring kunnen vinden. We hebben het laten gaan en genoten van de twee weken vakantie.

Onze dochter is 15 weken te vroeg geboren en daarom waren we extra voorzichtig. Ze kreeg helaas een buikgriep te pakken twee dagen voor vertrek. Dat ging over op mijn vrouw. De laatste avond moest ik voor mijn beide dames zorgen. De ochtend dat we terugvlogen was er mist dus helaas in plaats van 11 uur vlogen we pas om 14 uur. Dochter uiteraard overstuur, maar al met al wel gered. Thuis wel aangenaam verrast want de ring was teruggevonden en weer terug bij mijn vrouw!''

 

Fief: ook een kluis is niet veilig

Fief: ook een kluis is niet veilig

''We waren welgeteld nog geen 6 uur op ons vakantieadres in Fuerteventura en onze paspoorten, portemonnee en pasjes waren al gestolen. MET KLUIS EN AL!!! Aangezien de lokale politie geen Engels sprak, moest een receptioniste mee voor de aangifte. Uiteindelijk hebben we een week zonder geld gezeten, gelukkig waren er zwembaden op het park... kon mijn dochter tenminste nog spelen. De tip van de week:" huur geen kluisje, zonde van je geld."

Veelgestelde vragen winactie Vakantiepechvogel

Deelnemers aan de Vakantiepechvogel-winactie maken kans op een reis van ANWB Ledenreizen uit het platina arrangement ter waarde van maximaal € 2.500 en voor maximaal 5 personen. De reis moet uiterlijk 1 april 2018 geboekt worden en vóór 1 januari 2019 plaatsvinden.

Let op. De prijs is niet inwisselbaar voor geld en moet in één keer gebruikt worden. Als de geboekte reis minder dan € 2.500 bedraagt, vervalt het overgebleven bedrag. Meer details over de te winnen reis vind je in onze actievoorwaarden.

De winnaar wordt gekozen door een onafhankelijke jury, bestaande uit diverse medewerkers van ANWB Verzekeren. De jury zal de vakantiepechverhalen van de deelnemers beoordelen en de winnaar selecteren.

De prijswinnaars zullen uiterlijk 1 maart 2018 persoonlijk op de hoogte worden gesteld. Daarnaast wordt de uitslag op deze pagina bekend gemaakt.

Je kunt meedoen aan de winactie door jouw vakantiepechvogel-verhaal met ons te delen. Maak hiervoor gebruik van dit formulier. Het toevoegen van een foto of video is mogelijk, maar niet verplicht.

Naast het verhaal - en eventuele foto en video - hebben wij je naam, e-mailadres en een akkoord op de actievoorwaarden nodig. Per persoon mag er één keer deelgenomen worden.

Je kunt jouw vakantiepechvogel-verhaal met ons delen van 9 januari t/m 28 januari 2018. Alleen verhalen die in deze periode worden ingezonden doen mee aan de winactie.

Een volledig overzicht van de actievoorwaarden van de winactie vind je hier.