Medische kosten

Ga je op vakantie of op reis voor je werk? Het is altijd verstandig om als je op reis gaat te kijken hoe je voor zorg- en medische kosten in het buitenland verzekerd bent. Medische kosten worden in het buitenland namelijk niet altijd (volledig) vergoed door je zorgverzekeraar. Bij de ANWB Reisverzekering is het mogelijk een aanvullende verzekering af te sluiten met dekking voor medische kosten. Lees hier waarom je het meeverzekeren van medische kosten zou moeten overwegen.

Waarom medische kosten meeverzekeren?

Er zijn meerdere redenen waarom het meeverzekeren van medische kosten een verstandige beslissing is. We hebben een paar redenen voor je verzameld:

  • De zorgverzekering vergoedt slechts de medische kosten tot Nederlands prijspeil. Het verschil moet je zelf bijbetalen en dat kan behoorlijk oplopen. Als je bijvoorbeeld in Turkije of Zwitserland opgenomen wordt in het ziekenhuis ga je vaak direct naar een privékliniek. Tegen een hogere prijs dan de Nederlandse kostprijs. Als je niet verzekerd bent voor medische kosten via jouw reisverzekering dan moet je zelf opdraaien voor het verschil. Voor een ziekenhuisopname van een week of twee kunnen de kosten al snel oplopen tot € 15.000,-.
  • Zorgverzekeraars vergoeden het verplichte eigen risico van € 375,- niet. De ANWB Reisverzekering met aanvullende dekking medische kosten vergoedt dit wel.

ANWB Reisverzekering voor medische kosten

De ANWB Reisverzekering biedt een aanvullende dekking medische kosten. Je kiest dus zelf of je deze dekking nodig hebt en ervoor wilt betalen. Indien je kiest voor het meeverzekeren van medische kosten dan kun je dit aangeven in onze online aanvraagformulier.

Bereken je premie

Aanvullende dekkingen Doorlopende Reisverzekering

Aanvullende dekkingen Kortlopende Reisverzekering