ANWB Kortlopende Reisverzekering

ANWB Kortlopende Reisverzekering

  • 24/7 hulp Alarmcentrale
  • Verzekerd voor één vakantie
  • Je verzekering stopt automatisch
Bereken je premie

ANWB Kortlopende Reisverzekering

Ga onbezorgd op vakantie

Ga je binnenkort op vakantie? Met de ANWB Kortlopende Reisverzekering ben je voor één vakantie verzekerd van de beste hulp op reis. De verzekering gaat in als je vertrekt en stopt zodra deze is afgelopen.

Stel zelf je reisverzekering samen

Je kunt je kortlopende reisverzekering naar eigen wens uitbreiden. Kies bijvoorbeeld voor aanvullende dekkingen zoals bagage, medische kosten of wintersport. En je hebt de keuze tussen een Europa- of werelddekking.

Nu afsluiten

Bereken in een paar stappen de premie van de ANWB Kortlopende Reisverzekering en sluit eenvoudig online af.

Bereken je premie

 

Basisdekking Kortlopende Reisverzekering

De ANWB Kortlopende Reisverzekering biedt een basisdekking die je kan uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Met de basisdekking ben je standaard verzekerd voor:

Dag en nacht hulp van de ANWB Alarmcentrale. Bijvoorbeeld het verzorgen van vervoer of medische begeleiding tijdens de terugreis en het geven van adviezen. 

Bijvoorbeeld voor extra reis- en verblijfskosten als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte.

Je bent verzekerd tegen de extra kosten als gevolg van een calamiteit. Bijvoorbeeld door terrorisme of een natuurramp.

Kosten door bijvoorbeeld schade aan de inboedel van je vakantieverblijf. Je laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of je verliest de sleutel van jouw vakantiewoning.

Dekkingsgebied 

Je kan kiezen voor Europa of Werelddekking. Binnen Europa ben verzekerd in Nederland en de overige Europese landen. Maar ook Algerije, de Azoren, de Canarische eilanden, Egypte, Israël, Libië, Libanon, Madeira, Marokko, Rusland (deel ten westen van de Oeral), Tunesië, Turkije en IJsland. Ga je ook buiten Europa op vakantie? Kies dan voor de werelddekking.

Aanvullende dekkingen

Hiermee ben je verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging van je bagage. Je kan kiezen tussen een eigen risico van € 0,- of € 50,-.

Meer over bagagedekking

Neem je geld of een dure uitrusting mee op vakantie, zoals golfspullen, videoapparatuur of duikspullen? Dan raden wij je aan om je basisverzekering uit breiden met deze aanvullende dekking. Hiermee ben je namelijk verzekerd van een hogere vergoeding bij diefstal of beschadiging van je spullen.

Met de ongevallendekking ben je verzekerd van een eenmalige uitkering van € 35.000,- bij overlijden en maximaal € 100.000,- bij blijvende invaliditeit door een ongeval op reis.

Meer over ongevallendekking 

Met deze dekking krijg je alle medisch noodzakelijke kosten vergoed die je in het buitenland maakt en die niet door je zorgverzekeraar worden gedekt. Medische kosten kunnen snel hoog oplopen. Wij adviseren je dan ook om je basisdekking met deze aanvullende dekking uit te breiden.

Meer over medische kosten dekking

Met rechtsbijstand  krijg je tijdens je vakantie juridisch advies en hulp wanneer dit nodig is, maar ook na je vakantie als juridische zaken nog afgehandeld moeten worden. Een fijne geruststelling. Je bent tot maximaal € 25.000,- per gebeurtenis verzekerd voor bijvoorbeeld de kosten van een advocaat en het proces.

Meer over reisrechtsbijstand

Met de dekking Wintersport en bijzondere sporten is schade of diefstal van je wintersportuitrusting of bijvoorbeeld huur van een vervangende wintersportuitrusting verzekerd. Maar ook onvoorziene uitgaven zoals een gipsvlucht worden vergoed. Langlaufen en duiken zijn standaard in de basisdekking meegenomen.

Meer over wintersport en bijzondere sporten dekking

Reparatie wanneer je auto of caravan door pech of een ongeval in het buitenland niet meer kan rijden. Let op: heb je al Wegenwacht Europa? Dan hoeft je je niet apart te verzekeren met de ANWB Autohulp verzekering.

Is je auto, caravan of tent stuk door een ongeval of pech? Of is deze gestolen? Dan regelen wij een vervangende auto of verblijf voor je. Je hoeft je vakantie niet te beëindigen of af te zeggen. Deze dekking is een goede aanvulling op de ANWB Autohulp verzekering. Let op: voor vervangend vervoer heb je een creditcard nodig. Zonder creditcard kun je geen vervangende (huur)auto meekrijgen.

Je kan in je reisverzekering ook een annuleringsverzekering regelen. Wil je alleen een ANWB Annuleringsverzekering? Dat is mogelijk.

Met Verkeersrechtsbijstand krijg je onder andere juridische hulp bij het verhalen van schade als gevolg van een ongeval met het voertuig waarmee je op vakantie bent, zoals je auto of camper.

Met de dekking Terrorisme en Natuurrampen kun je ook je reis annuleren bij terrorisme, natuurrampen (aardbeving, (bos)brand, storm, tsunami), ontradend reisadvies (code geel of rood), besmettelijke ziektes (zoals het Zikavirus) en stakingen.

Lees meer over de dekking Terrorisme en Natuurrampen