Reisverzekering korte trips in Nederland

Mensen die in Nederland op vakantie gaan voor een langere periode sluiten vaak een reisverzekering af. Maar hoe zit dat met korte trips van een weekend of een paar dagen? Voor trips waarbij je minimaal één overnachting boekt, is het mogelijk een reisverzekering af te sluiten.

Op reis in Nederland

In Nederland is veel te beleven en te ontdekken. Daarom gaan vele medelanders erop uit om hun eigen land te ontdekken. Hoe zit het nu precies met een reisverzekering voor een vakantie of trip in eigen land?

  • Als je voor langere tijd op vakantie gaat in Nederland is een reisverzekering zeker aan te raden.
  • Als je een korte trip gaat maken, zoals een weekendje weg dan ben je verzekerd als je minimaal één overnachting hebt geboekt.
  • Ga je een dagje op stap, bijvoorbeeld naar de Efteling, de dierentuin of een museum? Dan is dat niet verzekerd op jouw reisverzekering. Het is echter wel mogelijk om jouw spullen te verzekeren. Dit kan met de buitenshuisdekking van jouw inboedelverzekering.

Kortlopende of Doorlopende Reisverzekering

Je hebt bij de ANWB de keuze uit twee soorten reisverzekeringen: een Kortlopende of een Doorlopende Reisverzekering. Bij een Kortlopende Reisverzekering sluit je een verzekering af voor de duur van één vakantie of trip.

Ga je echter meerdere keren per jaar op vakantie en weekendjes weg? Dan is het makkelijker en voordeliger om een Doorlopende Reisverzekering aan te vragen. Vaak is een Doorlopende Reisverzekering van de ANWB al voordeliger als je deze voor twee personen afsluit voor 14 dagen of meer.

Bij een Doorlopende Reisverzekering ben je dan ook verzekerd voor weekendjes weg. Wel zo makkelijk toch? Check welke reisverzekering het beste bij jou past.



Reisverzekering

Bereken je premie