Informatie over het coronavirus

Heb je vragen over de ANWB Reisverzekering of ANWB Annuleringsverzekering in relatie tot het coronavirus? De belangrijkste vragen en antwoorden zijn hier voor je op een rij gezet.
Doorlopende Reisverzekering
Leden 5% korting

Doorlopende Reisverzekering

  • Beste uit de test Consumentenbond
  • 24/7 hulp Alarmcentrale
  • Snelle uitbetaling bij schade
  • Ruime bagagevergoeding
Bereken je premie

Doorlopende Reisverzekering

Goed verzekerd op vakantie

Met de ANWB Doorlopende Reisverzekering zijn al je vakanties en weekendjes weg verzekerd. Ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger.

Reisverzekering afsluiten

Je bent het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Doorlopende Reisverzekering. De ANWB Alarmcentrale staat dag en nacht voor je klaar. Of dit nu tijdens een stedentrip in Berlijn of op de camping in Frankrijk is.

Kies je dekkingen

Wij bieden een basisverzekering die je kunt aanpassen naar eigen wens. Je kan je doorlopende reisverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen zoals bagage, medische kosten of wintersport. En je kunt kiezen tussen een Europa- of werelddekking.

Voor de 3e keer als beste getest

Je kunt altijd rekenen op de beste hulp op reis. De ANWB Doorlopende Reisverzekering is door de Consumentenbond namelijk voor de 3e keer uitgeroepen als beste uit de test.

Basisdekking Doorlopende Reisverzekering

Je kunt zelf kiezen hoe lang je verzekerd wilt zijn in het buitenland. Je hebt de keuze om je voor 60 of 180 dagen aaneengesloten te verzekeren, dus voor langere tijd op reis kan ook. De ANWB Doorlopende Reisverzekering biedt een basisdekking die je kan uitbreiden met aanvullende dekkingen. Je kunt zelf kiezen hoe lang je verzekerd wilt zijn in het buitenland.

Met de basisdekking ben je standaard verzekerd voor:

Dag en nacht hulp van de ANWB Alarmcentrale. Bijvoorbeeld het verzorgen van vervoer of medische begeleiding tijdens de terugreis en het geven van adviezen. 

Bijvoorbeeld voor extra reis- en verblijfskosten als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte.

Je bent verzekerd tegen de extra kosten als gevolg van een calamiteit. Bijvoorbeeld door terrorisme of een natuurramp.

Kosten door bijvoorbeeld schade aan de inboedel van je vakantieverblijf. Je laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of je verliest de sleutel van jouw vakantiewoning.

 

Dekkingsgebied 

Je kan kiezen voor Europa of Werelddekking. Binnen Europa ben je verzekerd in Nederland en de overige Europese landen. Maar ook in Algerije, de Azoren, de Canarische eilanden, Egypte, Israël, Libië, Libanon, Madeira, Marokko, Rusland (deel ten westen van de Oeral), Tunesië, Turkije en IJsland. Ga je ook buiten Europa op vakantie? Kies dan voor de werelddekking.

 

Aanvullende dekkingen

Hiermee ben je verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging van je bagage. Je kan kiezen tussen een eigen risico van € 0,- of € 50,-.

Meer over bagagedekking

Neem je geld of een dure uitrusting mee op vakantie, zoals golfspullen, videoapparatuur of duikspullen? Dan raden wij je aan om je basisverzekering uit breiden met deze aanvullende dekking. Hiermee ben je namelijk verzekerd van een hogere vergoeding bij diefstal of beschadiging van je spullen.

Met de ongevallendekking ben je verzekerd van een eenmalige uitkering van € 35.000,- bij overlijden en maximaal € 100.000,- bij blijvende invaliditeit door een ongeval op reis.

Meer over ongevallendekking 

Met deze dekking krijg je alle medisch noodzakelijke kosten vergoed die je in het buitenland maakt en die niet door je zorgverzekeraar worden gedekt. Medische kosten kunnen snel hoog oplopen. Wij adviseren je dan ook om je basisdekking met deze aanvullende dekking uit te breiden.

Meer over medische kosten dekking

Met rechtsbijstand  krijg je tijdens je vakantie juridisch advies en hulp wanneer dit nodig is, maar ook na je vakantie als juridische zaken nog afgehandeld moeten worden. Een fijne geruststelling. Je bent tot maximaal € 25.000,- per gebeurtenis verzekerd voor bijvoorbeeld de kosten van een advocaat en het proces.

Meer over reisrechtsbijstand

Met Verkeersrechtsbijstand krijg je onder andere juridische hulp bij het verhalen van schade als gevolg van een ongeval met het voertuig waarmee je op vakantie bent, zoals je auto of camper.

Met de dekking Wintersport en bijzondere sporten is schade of diefstal van je wintersportuitrusting of bijvoorbeeld huur van een vervangende wintersportuitrusting verzekerd. Maar ook onvoorziene uitgaven zoals een gipsvlucht worden vergoed. Langlaufen en duiken zijn standaard in de basisdekking meegenomen.

Meer over wintersport en bijzondere sporten dekking

Je kan in je reisverzekering ook een annuleringsverzekering regelen. Wil je alleen een ANWB Annuleringsverzekering? Dat is mogelijk.

Met de dekking Terrorisme en Natuurrampen kun je ook je reis annuleren bij terrorisme, natuurrampen (aardbeving, (bos)brand, storm, tsunami), ontradend reisadvies (code geel of rood), besmettelijke ziektes (zoals het Zikavirus) en stakingen.

Lees meer over de dekking Terrorisme en Natuurrampen

Ga je met de caravan, vouwwagen of aanhanger op vakantie naar het buitenland? Dan heb je ook Wegenwacht Aanhangwagen Service nodig voor als je auto of caravan door pech in het buitenland niet meer kan rijden. Let op: heb je al Wegenwacht Europa? Dan hoef je je niet apart te verzekeren met de ANWB Autohulp verzekering.

Is je auto, caravan of tent stuk door een ongeval of pech? Of is deze gestolen? Dan regelen wij een vervangende auto of verblijf voor je. Je hoeft je vakantie niet te beëindigen of af te zeggen. Deze dekking is een goede aanvulling op de ANWB Autohulp verzekering. Let op: voor vervangend vervoer heb je een creditcard nodig met dezelfde naam als de polishouder. Zonder creditcard kun je geen vervangende (huur)auto meekrijgen.

Uitgelicht

Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering dekt de reissom als je jouw reis moet annuleren door een onvoorziene bijzondere gebeurtenis. Je kunt deze apart als doorlopende of kortlopende verzekering afsluiten, maar ook als aanvullende dekking op je reisverzekering.

Terrorismedekking bij je reisverzekering

Terrorismedekking bij je reisverzekering

Je reis omboeken of annuleren als je niet meer naar je vakantiebestemming wilt door terrorismedreiging, natuurrampen of epidemieën? Dat kan met de annuleringsdekking Terrorisme en Natuurrampen.

Tijdelijk in het buitenland

Tijdelijk in het buitenland

Ga je langere tijd naar het buitenland voor een wereldreis, studie of stage? Met de ANWB Reisverzekering kun je onbezorgd genieten van je avontuur.

Korting

5% Ledenkorting

ANWB-leden profiteren van 5% ledenkorting op de Doorlopende Reisverzekering. Ben je nog geen lid? Tijdens het afsluiten van de doorlopende reisverzekering kun je direct lid worden. Het eerste jaar basis ANWB-lidmaatschap krijg je cadeau.

 

5% Combikorting

Er kan altijd iets gebeuren, waardoor je je vakantie moet afzeggen of afbreken. Met de ANWB Doorlopende Annuleringsverzekering kan je je hiervoor verzekeren. Sluit je deze bij je doorlopende reisverzekering? Dan ontvang je nog eens 5% extra korting op je premie.

Kinderen t/m vier jaar gratis

Kinderen t/m 4 jaar verzeker je gratis mee. Tijdens het online afsluiten kan je aangeven hoeveel kinderen je hebt en welke leeftijd zij hebben. Je profiteert direct van deze korting.

Betaal voor maximaal 3 personen

Gezinnen met 4 personen of meer profiteren van extra korting! Wil je een verzekering afsluiten voor meer dan drie personen? Dan betaal je voor deze extra personen geen premie.

Top 5 veelgestelde vragen doorlopende reisverzekering

De basisdekking van de doorlopende reisverzekering biedt dag en nacht ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale. Verder worden onvoorziene uitgaven, kosten als gevolg van calamiteiten (bijvoorbeeld natuurramp) en schade aan het vakantieverblijf door jouw schuld vergoed. Lees meer over de basisdekking doorlopende reisverzekering.

Je kunt de volgende aanvullende dekkingen afsluiten op de basisdekking van je doorlopende reisverzekering: bagage, medische kosten, wintersport & bijzondere sporten, reisongevallen, ANWB Autohulp, vervangend vervoer en verblijf, reisrechtsbijstand, annulering en terrorisme en natuurrampen. Je kiest zelf welke dekkingen je wilt afsluiten. Lees meer over de aanvullende dekkingen van de doorlopende reisverzekering.

Een doorlopende reisverzekering is voordeliger en aan te bevelen als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat of een weekendje weg. 

Ja, met een doorlopende reisverzekering ben je voor de periode van maximaal één jaar verzekerd voor schade en diefstal op reis binnen het gekozen dekkingsgebied. Je kunt per keer maximaal 60 dagen achtereen op reis. Na één jaar kun je de verzekering verlengen. De verzekering is dagelijks opzegbaar.

Nee, je kunt een doorlopende reisverzekering zowel afsluiten voor samengestelde reizen, pakketreizen als reizen op eigen gelegenheid, zoals back packing.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Service