Vakantietips

We zetten een aantal handige vakantietips voor je op een rijtje zodat je tijdens de voorbereiding van je vakantie en tijdens je vakantie zorgeloos op reis kan. Een hele fijne vakantie!

reisverzekering afsluiten

Let op met het tanken van brandstof E10

Zowel in Duitsland,  Frankrijk als België zijn tankstations verplicht om de alternatieve brandstof E10 aan te bieden. Dit is de vervanger van Euro 95. Let op: 10% van de auto’s zijn niet geschikt voor E10. Rijden met deze brandstof kan leiden tot schade aan de motor. Is er aan de pomp geen Euro 95 te krijgen? Dan adviseert ANWB om voor deze auto’s SuperPlus 98 of een premium brandstof te tanken.

Check hier of jouw auto geschikt is voor E10

Sla belangrijke telefoonnummers op

Als er iets gebeurt, heb je de belangrijke nummers in je contacten staan. Bijvoorbeeld het telefoonnummer om je bankpas te blokkeren. Verlies je jouw bankpas? Dan kun je de pas snel laten blokkeren.

Rollen in plaats van vouwen

Je koffer inpakken blijft een lastige klus. Iedere keer wordt het weer proppen… om net dat ene jurkje mee te nemen. Waarschijnlijk heb je je kleding netjes opgevouwen. Maar wist je dat je meer kleding kwijt kunt door het op te rollen in plaats van het op te vouwen? Bovendien kreukelt het dan ook minder snel.

Extra opbergruimte: jouw schoenen

Schoenen nemen relatief veel plek in. Als je kleinere dingen in je schoenen stopt, scheelt dat weer ruimte. Denk hierbij aan sokken of ondergoed. Zo blijft jouw koffer ook nog netjes.

Kabels bewaren in een brillenkoker

Zo vervelend… zoeken in een koffer naar het kabeltje om je telefoon op te laden. Eindelijk gevonden, maar alle kabels zijn veranderd in een enorme knoop. Rol ze netjes op en bewaar ze in een brillenkoker. Zo kun je ze makkelijk vinden en raken ze niet in de knoop.

Voorkom lekkende flessen met huishoudfolie

Neem je een flesje shampoo of zonnebrand mee die al geopend is? Voorkom dat het gaat lekken op je kleding. Dat kan heel makkelijk. Haal de dop eraf, span een stukje folie over de opening en draai de dop er weer op. Ook handig voor de tandpasta en bijvoorbeeld je dagcrème.

Waar staat de auto ook alweer? Maak een foto

Ga je vliegen? En heb je je auto op de parkeerplaats van het vliegveld staan? Soms is het een hele klus om de auto terug te vinden. Maak een foto van de parkeerplaats en de ingang van de parkeergarage. Dan kan je bij terugkomst van je vakantie gemakkelijk je auto terug vinden.

Maak een kopie van jouw paspoort of identiteitsbewijs

Of maak er een foto van met je smartphone. Want raak je jouw portemonnee of tas kwijt? Dan is het handig om een kopie te hebben. In geval van nood kun je dan altijd laten zien wie je bent.

Laad jouw telefoon op aan de tv

Je bent je reisstekker vergeten… en in de stopcontacten passen geen Nederlandse stekkers. Laad je telefoon dan op aan de tv in je hotelkamer. De meeste televisieschermen hebben namelijk een USB-poort. Je hoeft dan geen nieuwe stekker te kopen.

Heb je hulp nodig voor of tijdens je reis?

Is er iemand ziek geworden, is je bagage gestolen of heb je pech onderweg? Lees hoe je dit gemakkelijk en snel kunt melden.