ANWB Doorlopende Reisverzekering beste uit test Consumentenbond

De Consumentenbond heeft de ANWB Doorlopende Reisverzekering als ‘Beste uit de test’ uitgeroepen. De bond beoordeelde 50 doorlopende reisverzekeringen, op ruim 30 aspecten. Hierbij werden dekkingen voor hulpverlening, medische kosten en flexibiliteit het zwaarste gewogen. De ANWB Doorlopende Reisverzekering (variant Compleet) kwam als beste uit de test.

Grote verschillen

Uit de test blijkt dat er grote verschillen zijn tussen de reisverzekeringen. Vooral in flexibiliteit en dekkingsbedragen.

Flexibiliteit

Een aantal verzekeraars bieden een complete polis. De klant kan dan niet de verzekering afstemmen op zijn voorkeuren en reisgedrag. De ANWB doet dit wel, omdat we merken dat klanten het prettig vinden zelf te kiezen. Vooral online.

Uitkeringsbedragen

Ook de uitkeringsbedragen liggen sterk uiteen. Vooral bij de dekkingen ongevallen en bagage. De ANWB komt ook hier zeer uitstekend uit de resultaten naar voren. De uitkeringsbedragen van de dekking ongevallen behoren tot de hoogste in de test. Ook bij bagage zitten ze in de top. De test vermeld dat de ANWB dekt tot € 3.500,-, maar wil je een hoger verzekerd bedrag dan is dit vaak mogelijk door de dekking hobby/sport bij te sluiten. Dit is vooral verstandig wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat met meerdere nieuwe elektronica zoals camera’s, tablets en laptops.

Bereken direct jouw premie

Meer informatie doorlopende reisverzekering